Facebook koppelingen verwijderen

facebook koppelingen verwijderen
Als je inlogt met Facebook - via de knop "Log in met Facebook" - worden er websites aan je Facebook profiel gekoppeld. Je kunt deze koppelingen zonodig verwijderen, en een eigen account aanmaken bij websites. Handleiding voor het verwijderen van Facebook koppelingen.Facebook koppelingen verwijderen

  1. Ga naar je Facebook profiel.
  2. Klik rechtsboven in de blauwe balk op het pijltje en kies Instellingen.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Apps.
  4. De pagina met Appinstellingen wordt geopend. facebook toepassingen uitzetten
  5. Je zie nu bij Aangemeld via Facebook alle websites die gekoppeld zijn aan je Facebook account.
  6. Open een nieuw browservenster en ga naar de website(s) toe die je los van Facebook wil blijven gebruiken. Log daar uit, en maak een account aan met je e-mailadres. Je hebt dan toegang zónder Facebook.
  7. Terug in Facebook ga je met de muis over de koppeling en klik je op het kruisje Verwijderen.
  8. Om alle koppelingen uit te schakelen ga je naar Apps, websites en plugins > Bewerken en klik je op Platform uitschakelen. Alle koppelingen worden dan uitgeschakeld.

Instagram ontkoppelen van Facebook

Sinds Instagram is overgenomen door Facebook wisselen deze diensten gegevens uit. Ook als je de koppelingen in Instagram en Facebook verwijdert 'weet' Facebook welk Instagram account je hebt, en krijgen je FB-vrienden dit account aangeboden als 'suggestie'. Hoe kan dat? De Instagram app én de Facebook app hebben toegang tot je mobiele nummer. Facebook koppelt dit aan je WhatsApp en e-mailcontacten, locatie en IP-adres. Kortom: het is moeilijk om een Instagram account geheim te houden voor je Facebook vrienden. Als je dit echt wilt zul je een aparte telefoon moeten gebruiken, of maar één van deze apps op je mobiel installeren.

Welke gegevens kan Facebook zien op mijn mobiel?
Facebook heeft toegang tot zeer veel persoonlijke gegevens op een mobiel (je geeft hiervoor toestemming als je de app installeert). Je kunt checken welke gegevens dit zijn door bij Google Play naar de Facebook app of de Instagram app te gaan. Scroll omlaag naar Machtigingen en klik op Details weergeven. facebook machtigingen

WhatsApp ontkoppelen van Facebook

Sinds 2016 geeft WhatsApp gegevens door aan Facebook, waardoor Facebook o.a de beschikking krijgt over de telefoonnummers van WhatsApp. Deze wijziging is aan WhatsApp gebruikers voorgelegd via een melding, waarin je gevraagd werd om akkoord te gaan met nieuwe gebruikersvoorwaarden. Het is niet meer mogelijk om deze acceptatie terug te draaien. Nieuwe gebruikers geven standaard toestemming voor de koppeling met Facebook.