Muzikale spelletjes

muziek spelletjes
De leukste online muziekspelletjes en apps: muzikale puzzels, wandelingen door rustgevende audiolandschappen en zelf maken van een beat, soundtrack of human beatbox.Flash player op je mobiel?
Om Flashgames te spelen op Android tablets en smartphones is er de gratis Puffin browser: Puffin for Android. Hiermee zijn Flash games zonder problemen af te spelen.

Kijk voor originele digitale spelletjes op: Interactieve web toys
Programma's en websites om zelf muziek te maken: Muziek maken en remixen

Educatieve games

A Break in the Road
Origineel spel waarin je zelf muziek gaat maken met de geluiden die je tegenkomt in een digitale stad. Met de microfoon ga je eerst op zoek naar geluiden, en daarna de studio in om je track te mixen. Engelstalig.

Incredibox (iOS)
Incredibox is een eductieve app waarin je leert over ritme, door zelf human beatboxes te maken. Beats, melodieën en stemmen worden op een figuur gesleept om om verschillende beatboxen te creeëren.
Platform: iOS.

Oren open
Speelse website over muziek, waarin je kennis maakt met verschillende muzikanten, muziekinstrumenten en muziekstijlen (van rap tot klassiek). Een initatief van Rotterdamse kunstinstellingen.

Peter en de wolf (iPad)
Prachtige app van het Concertgebouworkest om kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek en instrumenten. Doelgroep: kinderen van 4-9. Met voorleesfunctie.
Platform: iPad.

Punk-o-matic
Spel waarin je een punkband vormt en je eigen punkmuziek kan maken. Mooi en compleet spel.

Romeo en Julia (iPad)
Bijzondere app van het Concertgebouworkest waarin je meer te weten komt over het beroemde verhaal, en de muziek van Sergej Prokofjev. Doelgroep: kinderen van 7-13.
Platform: iPad.

Muzikale spelletjes

Chaoz Escape
Simpel, hallucinerend en niet gemakkelijk spelletje: let op de muziek en vermijd rood.

Magic Piano (iOS) | Magic Piano (Android)
Bekende liedjes spelen door op het juiste moment op lichtbolletjes te tikken. Magic Piano is een slimme app met spelelementen, en de mogelijkheid om zelf liedjes te componeren.
Platform: iOS, Android.

Music in Motion
Music in Motion is een ouderwets platformgame, dat je bedient met de pijltjes op het toetsenbord. Je poppetje beweegt door een muzikaal landschap, dat steeds in verandering is.

The Sound Walk
Sfeervol, gothic spel waarin je obstakels gaat vermijderen en monsters bevechten. Dat is niet gemakkelijk: alles moet gebeuren op de maat van de muziek.

Take a Walk
Prachtig spel met een unieke soundtrack, waarin het de bedoeling is om zoveel mogelijk muzieknoten te verzamelen. Als je vast komt te zitten kun je de tijd en muziek terugdraaien en het opnieuw proberen.

Zoetrope
Cool spel waarin je een zoetrope op de juiste beat moet laten draaien om naar het volgende niveau te gaan.

Muziekmachines

Continuum
Hier kun je experimentele digitale piano's maken, waarmee je eigen beelden en geluiden aan een toetsenbord koppelt. De piano's en sessies kunnen worden opgeslagen en gedeeld met anderen. Wel eerst registreren.

The Infinite Drum Machine
Leuke, experimentele drummachine met duizenden dagelijkse geluiden, die je kunt kiezen door een 'lens' over een wolk met geluiden te slepen, of geluiden te filteren op trefwoorden.

Otomata (iOS) | Otomata (Android)
Mooi muzikaal speelgoed waarin je muziek maakt door blokjes te plaatsen.
Platform: iOS, Android.

Patatap
Patatap verandert je mobiel in een verassende muziekmachine: tap, en er komen animaties en geluiden te voorschijn.
Platform: iOS, Android.

Tone Matrix
Klik blokjes aan in het scherm, die subtiele geluiden produceren.

Virtual Drumming
Leuke website om met het toetsenbord te drummen op verschillende drumstellen. Je kunt kiezen uit verschillende sets van muzikanten, zoals Lars Ulrich en Phil Collins.

Virtual Piano
Piano spelen op de computer: deze virtuele piano biedt bladmuziek voor het toetsenbord, en je kan het resultaat opnemen.

WolframTones
Muziek maken met een 'robot': deze online software maakt unieke composities, waarbij je een keuze maakt uit verschillende algoritmes, instrumenten en tempo.