Beste browsers

wat zijn de besst browser
De beste webbrowsers zorgen ervoor dat je snel en veilig op internet surft, en handig navigeert met een zoekfunctie en bladwijzers. Uiteraard wordt een goede internet browser automatisch voorzien van updates, zodat je hier geen omkijken naar hebt.
Advertentie

    Alle browsers op deze pagina zijn veilig en voorzien van:
  1. Een incognitomodus: surfen zonder sporen na te laten.
  2. Automatische updates.
  3. Mogelijkheid om bladwijzers op te slaan op internet, zodat je ze op meerdere apparaten kunt gebruiken.
Chrome | Chrome (iOS) | Chrome (Android)
chrome browserDe browser van Google is snel, zeer overzichtelijk en bevat geen toeters en bellen: zoveel mogelijk ruimte om te surfen. Chrome loopt nooit vast: als een website crasht wordt alleen dat venster gesloten. In webformulieren kun je met één klik je gegevens laten invullen: handig voor het bestellen bij webwinkels.
Platform: Windows, Mac OS, Linux, Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Edge | Edge (iOS) | Edge (Android)
fontDit is de Microsoft browser voor Windows 10. Edge is geen nieuwe versie van Explorer, maar een geheel nieuwe browser. Nieuwe functies van Edge: handig organiseren van tabbladen, aantekeningen maken op webpagina's - om te delen met anderen - en een button waarmee de drukke opmaak van pagina's wordt verwijderd, zodat je artikelen in alle rust kunt lezen.
Platform: Windows 10, Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Firefox | Firefox (iOS) | Firefox (Android)
firefox browserGoede browser die aan alle eisen voldoet: zeer snel, en met handige extra's. Firefox heeft een ingebouwde functie om screenshots te maken, en een opslagfunctie voor artikelen en video's, om gemakkelijk terug te vinden als je deze later wilt bekijken. Ook ondersteuning voor WASM en WebVR games is ingebouwd.
Voor Firefox zijn duizenden extensies beschikbaar: kleine programma's die functies toevoegen. Bijvoorbeeld voor het opslaan van video en audio.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS, Linux, iOS, Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Open Source software.

Opera | Opera (iOS) | Opera (Android)
opera browserOpera is een prima browser: snel en zeer compact. Deze browser is uitgerust met interessante snufjes, zoals thema's, nieuwsfeed, valuta omrekenfunctie en een ingebouwde VPN service. Een nadeel is dat sommige websites niet goed werken met Opera.
Platform: Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android, Nintendo Wii, en meer.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Puffin | Puffin (iOS) | Puffin (Android)
puffinbrowserPuffin is een zeer innovatieve browser, die vaak de snelste surfervaring biedt. Via Puffin draaien websites niet op je computer, maar 'in the cloud' in een afgeschermde omgeving. Het webverkeer tussen de Puffin servers en je computer is versleuteld, zodat je veilig bent als je gebruik maakt van een publiek Wifi netwerk. Ook Flash content - zoals games en animaties - is op deze manier beveiligd, en toegankelijk op Android en iOS toestellen.
Platform: Windows, iOS, Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis app voor iOS en Android. Abonnement voor Windows computers.

Advertentie

Speciale browsers

Pale Moon
Pale moonPale Moon is een uitgeklede versie van Firefox, die gericht is op sneller surfen en veiligheid. De onderdelen uit Firefox die ontbreken zijn o.a. de opties voor toegankelijkheid en ouderlijkse controle. Deze browser is compatibel met zeer veel Firefox add-ons. Als standaard zoekmachine wordt DuckDuckGo gebruikt, dat de zoekgeschiedenis niet opslaat. Pale Moon biedt veel instelmogelijkheden voor gevorderde gebruikers, en heeft een actief gebruikersforum.
Platform: Windows, Atom/WinXP, Linux, Android.
Taal: Nederlands (taalpakket).
Gratis: Ja. Open Source software.

Vivaldi
vivaldiDe Vivaldi browser is gebaseerd op de Chromium engine (de "motor" van Chrome en Opera) en richt zich op veeleisende gebruikers die geen standaard browser kiezen, maar een programma dat geheel naar eigen smaak ingericht kan worden. Via sneltoetsen kun je gemakkelijk zoeken in je openstaande tabbladen, bookmarks en geschiedenis. Vivaldi bevat slimme oplossingen om tabbladen, notities, screenshots en bookmarks te organiseren. Het uiterlijk van deze browser past zich mooi aan bij de pagina's die je bezoekt.
Platform: Windows, Mac, Linux.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Browzar
veilig surfenDeze browser is speciaal ontworpen om geen enkel spoor achter te laten op een computer. Het programma is niets meer dan een schil om Internet Explorer - dat moet dus op de computer zijn geïnstalleerd - en is slechts 222kb groot. Je kan het opstarten vanaf een USB stick. Browzar maakt geen logfiles of geschiedenis aan en ruimt bij het afsluiten elk bestand op dat is aangemaakt. Je kan ook kiezen voor "Secure Delete", een extra veilige procedure waarbij ieder bestand dat op de computer was gezet meerdere keren wordt overgeschreven zodat het ook met geavanceerde programma's niet meer te herstellen is.
Platform: Windows.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.