Beschadigde bestanden herstellen

bestanden terughalen
Soms zijn beschadigde bestanden na een computercrash nog te redden. Deze speciale software herstelt Word documenten en MP3's die niet meer geopend kunnen worden.
Een bestand dat een foutmelding geeft - "Dit bestand is ongeldig" - is mogelijk beschadigd door een computercrash, virus, of afgebroken download. Er zijn programma's die deze bestanden kunnen repareren door ze te analyseren, en fragmenten in de juiste volgorde te plaatsen. Het resultaat hangt af van de mate van beschadiging: lichte beschadigingen zijn goed te herstellen.

Word documenten herstellen

Word Repair
Eenvoudig programma om beschadigde Word documenten te herstellen. Bestanden worden gerepareerd, of zonodig wordt de tekst die nog te redden uit het bestand gehaald, om op te slaan in een nieuw document. Word Repair werkt met .doc, .docx, dot, .dotx, .docm en .dotm bestanden.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Nee, er is wel een gratis probeerversie.

MP3's herstellen

MP3 Diags
Dit programma repareert kapotte MP3's: door bitrate, headers en tags te herstellen worden bestanden weer afspeelbaar. Zonodig wordt je hele collectie gecheckt op fouten, maar je kan ook één bestand repareren.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Bestanden herstellen van een beschadigde geheugenkaart

ArtPlus Digital Photo Recovery
Klein programma om foto's te herstellen van een kapotte, gewiste of beschadigde geheugenkaart. Ook van kaarten die niet herkend worden door Windows zijn soms foto's te redden. Er kunnen JPEG, TIFF en RAW bestanden worden hersteld.
Platform: Windows (alle versies) met alle geheugenkaarten.
Taal: Engels.
Gratis: Nee (de gratis versie biedt alleen preview van bestanden).

Bestanden herstellen van een beschadigde CD of DVD

CDCheck
CDCheck kan bestanden op CD-roms en DVD's controleren en herstellen. Het programma test schijven op fouten en repareert beschadigde bestanden. Het scoort hierin goed in vergelijking met andere programma's.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja, voor privé-gebruikers. Wel registreren.

IsoPuzzle
Dit programma redt bestanden van beschadigde CD's en DVD's. Het werkt alleen met gegevens, dus niet met muziek CD's. Ook als de schijf niet meer afleesbaar is zal IsoPuzzle proberen om zoveel mogelijk bestanden over te zetten naar de harde schijf. De geredde bestanden worden opgeslagen als een ISO image. Zo'n bestand kan op een lege CD of DVD worden gebrand.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja.