Beschadigde bestanden herstellen

bestanden terughalen
Soms zijn beschadigde bestanden na een computercrash nog te redden. Deze speciale software herstelt Word documenten en MP3's die niet meer geopend kunnen worden.
Kijk voor het herstellen van verwijderde bestanden op: Verwijderde bestanden terughalen

Een bestand dat een foutmelding geeft - "Dit bestand is ongeldig" - is mogelijk beschadigd door een computercrash, virus, of afgebroken download. Er zijn programma's die deze bestanden kunnen repareren door ze te analyseren, en fragmenten in de juiste volgorde te plaatsen. Het resultaat hangt af van de mate van beschadiging: lichte beschadigingen zijn goed te herstellen.

Advertentie

Beschadigde videobestanden herstellen

Digital Video Repair
Programma voor het herstellen van beschadigde AVI, MOV en MP4 videobestanden. Een bestand dat niet meer afspeelt, vastloopt, streperig of blokkerig is, kan hiermee gerepareerd worden. Het speelt dan weer goed af. Let op: bij het installeren wordt een ander programma aangeboden. Dit is adware, waarop antivirussoftware zal aanslaan. Zorg dat het niet wordt geïnstalleerd, en verwijder het als het toch op je systeem komt.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Beschadigde JPG bestanden herstellen

JPG recovery PRO
JPG recovery is software voor het herstellen van beschadigde JPEG/JPG foto bestanden. Foto's die onjuiste kleuren tonen, of een gedeelte van het beeld van een andere foto tonen, kunnen hiermee worden gerepareerd. Het is niet mogelijk om missende beeldinformatie terug te halen: als de onderkant van een foto geheel grijs is valt dit niet meer te herstellen.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Nee. Wel een gratis probeerversie (lagere resolutie met watermerk).

Beschadigde Word documenten herstellen

Word Repair
Eenvoudig programma om beschadigde Word documenten te herstellen. Bestanden worden gerepareerd, of zonodig wordt de tekst die nog te redden uit het bestand gehaald, om op te slaan in een nieuw document. Word Repair werkt met .doc, .docx, dot, .dotx, .docm en .dotm bestanden.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Nee, wel een gratis probeerversie (met watermerk).

MP3's herstellen

MP3 Diags
Dit programma kan corrupte MP3's repareren: door bitrate, headers en tags te herstellen worden bestanden weer afspeelbaar. Zonodig wordt je hele collectie gecheckt op fouten, maar je kunt ook één bestand repareren.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Advertentie

Bestanden herstellen van beschadigde USB sticks en geheugenkaarten

ArtPlus Digital Photo Recovery
Klein programma om foto's te herstellen van een gewiste, kapotte of beschadigde SD-kaart (of andere geheugenkaart). Ook van kaarten die niet herkend worden door Windows zijn soms foto's te redden. Geschikt voor het terughalen van JPEG, TIFF en RAW bestanden.
Platform: Windows (alle versies) met alle geheugenkaarten.
Taal: Engels.
Gratis: Nee. Er is een gratis versie met beperkingen.

Glary Undelete
Glary Undelete herstelt bestanden van corrupte gegevensdragers, bijvoorbeeld USB sticks, geheugenkaarten en externe harddisks. Dit programma werkt goed, zonder toeters en bellen.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Bestanden herstellen van corrupte CD/DVD's

Recovery Toolbox
Dit programma kan bestanden terugvinden op beschadigde CD's en DVD's. Ook als de schijf niet meer afleesbaar is zal Recovery Toolbox proberen om zoveel mogelijk bestanden te lezen en te kopiëren naar de harde schijf. Na het installeren van het programma wijs je het schijfstation aan met de corrupte CD/DVD, en de plaats waar je gevonden bestanden wilt opslaan. Het programma maakt vervolgens een lijst van de bestanden die gered kunnen worden. Je geeft zelf aan welke bestanden je wil overzetten op de computer.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

IsoPuzzle
Dit programma redt bestanden van beschadigde CD's en DVD's. Het werkt alleen met gegevens, dus niet met muziek CD's. Ook als de schijf niet meer afleesbaar is zal IsoPuzzle proberen om zoveel mogelijk bestanden over te zetten naar de harde schijf. De geredde bestanden worden opgeslagen als een ISO image. Zo'n bestand kan op een lege CD of DVD worden gebrand.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja.