Dammen online

online schaken
Dammen op internet: op deze websites kun je spelen tegen andere mensen, of online dammen tegen de computer. Ook zijn er goede gratis programma's en apps voor beginners en gevorderden.Online dammen

Slagzet.com
Op Slagzet kun je dammen tegen de computer op verschillende niveau's. Dit uitstekende damprogramma werkt snel, en is nog volop in ontwikkeling. Een partij kan ook als een PDN-bestand worden gedownload. De website biedt ook puzzels, spelregels en verzamelingen van slagzetten. Na registratie is het mogelijk om live te spelen tegen andere mensen.
Taal: Nederlands.
Registreren: Nee.
Gratis: Ja.

Brainking
Brainking is een internationale website voor multiplayer bordspellen. Er wordt vooral gespeeld door gevorderde spelers. Naast internationaal dammen - het spel zoals het in Nederland wordt gespeeld - worden er vele varianten gespeeld, zoals Italiaans dammen, Portugees dammen, Russisch dammen en dameo.
Taal: Nederlands.
Registreren: Ja.
Gratis: Gratis basisabonnement en betaalde abonnementen.

PlayOK
Gratis online dammen op internet: op deze multiplayer website zijn altijd tegenstanders te vinden voor een snel spelletje. Alles werkt goed, maar het niveau is wisselend. Er worden op PlayOK meerdere damvarianten gespeeld: 'dammen 10x' is het damspel dat in Nederland het meest wordt gespeeld.
Taal: Nederlands.
Registreren: Ja.
Gratis: Ja.

Jijbent.nl
Op Jijbent.nl kun je online dammen via internet tegen andere mensen, waarbij je om de beurt een zet doet. Je kunt zetten op het moment dat het je uitkomt. Om te spelen is het nodig om te registreren. In de wachtkamer zijn mensen te vinden die willen spelen. De bedenktijd voor een zet is 1 tot 3 dagen. Er worden ook toernooien gespeeld.
Taal: Nederlands.
Registreren: Nee.
Gratis: Gratis voor 10 lopende spellen, daarboven betaald abonnement.

Ludoteka
Internationale website voor bordspellen, waar je online kunt dammen in verschillende damvarianten. Na registratie kun je direct spelen, berichten uitwisselen en meedoen aan toernooien.
Taal: Engels en andere talen.
Registreren: Ja.
Gratis: Gratis en betaalde abonnementen.

Damprogramma's en apps

Checkers 10x10
Klassiek dammen tegen de computer, met zes moeilijkheidsniveau's. Er kan ook online worden gedamd met echte tegenstanders.
Platform: iPhone, iPad.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja, wel veel reclame.

Draughts 10x10 - Checkers
Eenvoudige dam app voor Android toestellen, waarin je kunt spelen op verschillende moeilijkheids niveau's. Je speelt online tegen de computer, en het verloop van gespeelde partijen wordt bijgehouden: ga daarvoor naar Menu > Statistics. Je kunt partijen ook opslaan, om later verder te spelen.
Platform: Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja, met reclame.

Dragon Draughts
Dit is het beste Nederlandse damprogramma om te downloaden: meer dan 15 niveau's, van beginner tot meester. Je kunt ook in tutor modus spelen, waarin je gewaarschuwd wordt voor blunders. Dragon zit in de wereldtop van computer damprogramma's en heeft een geschatte ELO rating van 2106.
Platform: Windows 8 of hoger.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis en betaalde versie.

Dammen leren

DamZ!
Spelregels van het dammen, techniek en trucs voor de jeugd met duidelijke voorbeelden.
Taal: Nederlands.

Cursus dammen
In dit cursusmateriaal vind je uitstekende uitleg over basisregels, combinaties en tactieken in het dammen.
Werkboek 1, Werkboek 2, Lesmateriaal daminstructeur
Taal: Nederlands.