Mediaplayers

mediaplayers

Mediaplayers zijn onmisbaar voor het afspelen van muziek en video's, en het organiseren van je mediabibliotheek. Een overzicht van de beste software; uitgebreide en compacte mediaplayers.

iTunes
itunesiTunes is de mediaplayer van Apple. Deze biedt veel mogelijkheden: muziek- en filmbestanden afspelen, bestanden organiseren, speellijsten maken, synchroniseren, cd’s rippen en branden. Je kan ook hoesjes voor CD's printen. Itunes is sterk gericht op de iPod en iPhone.
Nadeel: zeer groot programma, dat soms traag werkt.
Platform: Mac OS X, Windows 10, 8, 7 en Vista.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

MediaMonkey
mediamonkey Goed programma om muziek af te spelen en te organiseren. Het is vooral geschikt voor grote muziekverzamelingen. Je kan o.a. playlists maken, albumcovers en info toevoegen, synchroniseren van iPod, iPhone en Android, CD's rippen, branden en bestanden omzetten. MediaMonkey corrigeert ook het volume van tracks, waarbij gebruik wordt gemaakt van een techniek die de kwaliteit niet aantasten.
Nadeel: alleen de betaalde versie bevat alle opties.
Platform: Windows 10, 8, 7, Vista, Android, Linux.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis versie en betaalde versie met meer mogelijkheden.

MusicBee
musicbee Handig, compact programma om muziek te organiseren en te beluisteren. MusicBee biedt veel mogelijkheden, zoals synchroniseren, rippen, songteksten en albumcovers opzoeken en bestanden converteren. Je kan ook songs laten identificeren (succes niet gegarandeerd). MusicBee blijft daarbij overzichtelijk en eenvoudig in gebruik.
Platform: Windows 10, 8, 7, Vista.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Nightingale
nightingale Nightingale is het vervolg op Songbird, een Open Source mediaplayer. Deze veelbelovende speler is nog volop in ontwikkeling. Er worden veel soorten bestanden ondersteund, je kan muziek en video synchroniseren, playlists maken, albumcovers importeren en muziek aanbevelingen krijgen.
Nadeel: minder compleet.
Platform: Windows, Mac OS X, Linux.
Taal: Nederlands (het programma, de website is Engelstalig).
Gratis: Ja.

Windows Media Player
mediaplayerDeze mediaplayer is standaard aanwezig op Windows computers. Hij kan muziek en video's afspelen, speellijsten maken, muziekbestanden organiseren, cd’s rippen, branden en bestanden synchroniseren met draagbare mp3-spelers. Als een bestand niet afspeelbaar is met Windows Media Player kan vaak automatisch de bijbehorende codec worden opgehaald.
Nadelen: onoverzichtelijk, de internetradio bevat veel reclame.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Compacte mediaplayers


Clementine
clementine Moderne, snelle muziekspeler die ook toegang biedt tot online diensten zoals Spotify en Last.fm. Muziekbestanden, metadata en afspeellijsten zijn gemakkelijk te organiseren. Clementine biedt ook een equalizer, albumhoezen en visualisaties.
Platform: Windows, Mac OS X, Linux.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Foobar2000
foobar Lichtgewicht audioplayer, die veel soorten bestanden afspeelt. Het uiterlijk is helemaal aan te passen. Foobar heeft een equalizer, resampler en plugins voor iPod support, cover art en songteksten.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

VLC Player
vlcUitstekende mediaplayer die veel audio en videobestanden afspeelt, waaronder M4A, Flac en Ogg. VLC is een Open Source programma zonder toeters en bellen. Je kan er kan er ook streaming video en audio mee opnemen. VLC kan geen muziekbestanden organiseren, maar wel playlists bewaren.
Kijk voor handleidingen op: VLC Player Plus
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X, Linux, Android, Solaris en meer.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.