Online rekenmachines


rekenmachine
De beste online rekenmachines voor gewone en wetenschappelijke berekeningen: rekenen met machten, wortels, breuken, pi, en tekenen van grafieken en omrekenen van geld, eenheden en kledingmaten.

Online rekenmachines


Web2.0calc.com
Grafische rekenmachine online voor gewone berekeningen en veel meer, zoals het oplossen van vergelijkingen, berekeningen met haakjes, breuken, wortels, machten en het tekenen van functies.
Taal: Engels.

Desmos calculator
Grafieken tekenen, vergelijkingen oplossen en rekenen met machten, breuken, wortels en logaritmen: Desmos is een online grafische rekenmachine met veel mogelijkheden.
Klik op Examples voor meer uitleg.
Taal: Engels.

Google
Google is te gebruiken als een online rekenmachine, door sommen in te typen:
43+2827*820% * 150
Geschikt voor alle gewone sommen: optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen, machtsverheffen, wortels berekenen, rekenen met procenten, maar ook voor goniometrie en het berekenen van logaritmen.
Kijk voor uitleg op: Calculator cheat sheet
Taal: Nederlands en Engels.

Instacalc
Online rekenmachine met veel mogelijkheden. Je kan berekeningen met variabelen maken, vergelijkingen oplossen en grafieken tekenen. Formules met variabelen zijn ook op te slaan, en te delen met anderen. Zet de selector bij Basic Math op Scientific calculator voor o.a. goniometrie, rekenen met logaritmen en het maken van willekeurige getallen.
Taal: Engels.

Mathway
Online tool voor het oplossen van wiskunde problemen, zoals sommen met wortels, ontbinden in factoren, vergelijkingen, ongelijkheden en goniometrie opgaven. Na registratie biedt Mathway ook een stap voor stap uitleg .
Taal: Engels.

PhotoMath
Deze app voor Android en iOS werkt via de camera: richt je mobiel op een som - bijvoorbeeld in een boek - en de oplossing wordt gegeven. PhotoMath berekent o.a. breuken, sommen met wortels, machten en vergelijkingen.
Taal: Engels.

Symbolab
Symbolab is een zoekmachine voor wiskunde. Je kan formules invoeren, waarbij je gebruik kan maken van handige sneltoetsen en LaTeX symbolen. Vervolgens krijg je links aangeboden naar uitleg en oplossingen. Symbolab bevat ook goede handleidingen voor het invoeren.
Taal: Engels.

TrianCal
Een grafische calculator voor driehoeken. Alle waarden - lengte van de zijden, hoeken, omtrek, oppervlakte - zijn in te voeren, waarop de andere waarden worden berekend. De driehoeken worden ook grafisch weergegeven.
Taal: Engels.

Wolfram Alpha
Deze zoekmachine beschikt over feiten, cijfers en socio-economische data. Naast een gewone calculator biedt Wolfram Alpha o.a. statistische berekeningen en analyses van data. Kijk voor de mogelijkheden op: examples
Taal: Engels.

Financiële berekeningen


BerekenHet
Website met rekentools voor o.a minimumloon, ww-uitkering, pensioen en vermogensopbouw, btw, erfbelasting, zorgtoeslag, alimentatie, bijtelling en kosten auto van de zaak. Alle calculators zijn bijgewerkt met de actuele gegevens van de Nederlandse overheid en belastingdienst.
Taal: Nederlands.

Omrekenen van eenheden


ConvertWorld
Omrekenen van lengtematen, kledingmaten, schoenmaten, valuta, brandstofverbruik, Amerikaanse en Engelse maten, tijdzones, inch naar cm, lbs naar kg, kw naar pk (zie energie/vermogen) en vele andere maten en eenheden.
Snel en accuraat.
Taal: Nederlands.

GWK Valuta calculator
Omrekenen van geld, op basis van de koers van GWK.
Taal: Nederlands.

Online Conversion
Rekenmachines voor het omrekenen van allerlei eenheden: o.a. fahrenheit naar celsius, mijlen naar kilometers, gallons naar liters, maten, gewichten, eenheden in recepten, frequenties, data en kalenders. Ook voor het berekenen van je kledingmaat, schoenmaat, Body Mass Index en je leeftijd in secondes.
Taal: Engels.

Rekenmachines in Windows


Windows bevat standaard een rekenmachine, die ook wetenschappelijke berekeningen kan uitvoeren. De calculator in Windows 8 en 7 is uitgebreider dan de calculator in Vista: deze kan o.a. werken met statistieken, eenheden omrekenen en berekeningen onthouden.

Rekenmachine in Windows 10 en 8:
Ga naar Start of het blokjesscherm, en typ in: reken. Klik op de rekenmachine app. Klik onderaan op 'Vastmaken aan start' om de rekenmachine gemakkelijk terug te vinden. Open de rekenmachine en klik op Weergave om een instelling te kiezen voor wetenschappelijke berekeningen, programmeren, statistieken, omrekenen van eenheden, datumberekening of werkbladen.

Rekenmachine in Windows 7:
Ga naar Start, en typ "reken" in het zoekvenster onderaan. Klik op de gevonden link. Ga in het menu naar Beeld om een instelling te kiezen voor wetenschappelijke berekeningen, programmeren, statistieken, omrekenen van eenheden, datumberekening of werkbladen.

Rekenmachine in Windows Vista:
Ga naar Start, en typ "reken" in het zoekvenster onderaan. Klik op de gevonden link. Ga in het menu naar Beeld - Wetenschappelijk.

Microsoft Wiskundehulp
Dit Microsoft programma ziet eruit als een échte grafische rekenmachine. Je kan o.a. grafieken tekenen in 2D en 3D, vergelijkingen stap-voor-stap oplossen en eenheden omzetten.
Platform: Windows 7, Vista met Microsoft .NET Framework.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.