Grote bestanden versturen


grote bestanden versturen
Stuur geen mailbom: het is handiger om grote bestanden te verzenden via een website. De geadresseerde ontvangt dan een link, en kan het bestand zelf downloaden.

Online grote bestanden verzenden


DropSend
Met DropSend kun je gemakkelijk zeer grote bestanden verzenden, zoals video's. Met een gratis account - wel registreren - kan 5x per maand een bestand tot 4 GB gratis worden afgeleverd. Daarboven zijn er betaalde abonnementen.
Taal: Engels.
Registreren: Ja.

Ge.tt
Handige dienst om bestanden te versturen. Ge.tt plaatst je document op een eigen adres met een korte naam, bijvoorbeeld: http://ge.tt/3OhR7Qa2. Je kunt deze link direct aan iemand door sturen. Uploaden van bestanden tot 250 MB is gratis, daarboven is er een betaald abonnement. De bestanden blijven 30 dagen online.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

Infinit
Bij deze dienst wordt een bestand niet opgeslagen op internet, maar direct naar de computer van de ontvanger gestuurd. Na het kiezen van het bestand krijgt de geadresseerde een verzoek om de app te installeren en een verbinding te maken. Als de internetverbinding wegvalt wordt de download automatisch hervat als je weer online bent. Via Infinit kunnen bestanden van onbeperkte grootte worden verstuurd.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

JustBeamIt
Ook JustBeamIt bewaart de bestanden niet op op internet, maar stuurt ze direct naar de computer van de ontvanger. Je moet wel allebei online zijn, en JustBeamIt open hebben in de browser. Het werkt eenvoudig: sleep een bestand op de pagina, en klik op Create Link. Stuur de link naar de ontvanger. Deze heeft nu 5 minuten om het bestand te downloaden. Je ziet wanneer het downloaden klaar is.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

Send Anywhere
Via deze app kun je bestanden uploaden, en ontvang je een code om door te sturen aan iemand anders (of zelf in te typen op een ander apparaat).
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

Send Files Securely
Deze dienst richt zich op het verzenden van documenten met gevoelige informatie. Send Files Securely verstuurt alle bestanden beveiligd via internet, en zonodig kun je een wachtwoord toevoegen. Gratis voor bestanden tot 150 MB.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

SendSpace
SendSpace is een eenvoudige dienst om bestanden te versturen, met een handige optie: je kunt een korte omschrijving toevoegen bij een bestand. Gratis voor bestanden tot 300 MB.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

Senduit
Bij Senduit kun je zelf aangeven hoe lang een bestand online blijft staan (van 30 min. tot een week). Na het uploaden van een bestand ontvangt je een link, die je direct kunt doorsturen. Gratis voor bestanden tot 100 MB.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

Takeafile
Takeafile stuurt een bestand direct naar de ontvanger, als hij of zij online is. Je kunt een bestand ook naar een Android smartphone sturen. Het maakt niet uit hoe groot het bestand is: er zijn geen beperkingen. Als de geadresseerde niet achter de computer kun je het bestand alsnog uploaden naar de cloud.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

Uploadfiles.io
Bij deze dienst kun je bestanden uploaden, en ontvang je een korte link om door te sturen. Zo'n link ziet er bijvoorbeeld zo uit: https://ufile.io/123456
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

WeTransfer
Nederlandse dienst om alle soorten bestanden versturen. Versturen van bestande tot 2 GB is gratis, daarboven is er er een betaal abonnement. De geadresseerde krijgt een link toegestuurd, waarmee het verstuurde document gedownload kan worden. Bestanden blijven 2 weken online.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.