Spamfilters

spamfilter
Bij aanhoudende problemen met ongewenste mail kun je er voor kiezen om een speciaal spamfilter te installeren. Een overzicht van de beste programma's.

Kijk voor tips om spam te voorkomen op: Ongewenste mail voorkomen

De beste spamfilters


MailWasher Free
Eenvoudig programma om POP3, IMAP of webmail adressen spamvrij te houden. MailWasher laat de koppen van de mail zien voordat de berichten binnen worden gehaald, zodat je spam buiten de deur kan houden. Ook "leert" het programma van de keren dat je berichten als spam markeert, zodat het steeds beter gaat werken.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Gratis versie voor één e-mailaccount, betaalde versie voor meerdere accounts.
Beoordeling: ++++

Spamfighter
Prima spamfilter dat werkt met Outlook, Outlook Express, Windows Mail en Thunderbird. Alle binnenkomende mail wordt automatische gescand, en zonodig in een spammap gezet. Spamfighter heeft een actieve community: mails die door anderen als spam worden gemarkeerd worden bij iedereen verwijderd. Je kan ook specifieke afzenders blokkeren, of alle mails weren die geschreven zijn in een bepaalde taal.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Nederlands (het programma, de website is Engelstalig).
Gratis: Gratis basisversie en betaalde versie met meer opties.
Beoordeling: ++++

Spamihilator
Handig programma dat met praktisch alle e-mailclients voor POP3 en IMAP werkt. Voordat de mail wordt binnengehaald laat Spamihilator de koppen zien, zodat je ongewenste mail kan markeren als spam. Spamihilator filtert berichten o.a. door het herkennen van verdachte afzenders en het gebruik van woordfilters. Daarnaast kun je een eigen blacklist gebruiken: je kan specifieke afzenders blokkeren, zodat hun mails helemaal buiten de deur blijven.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Ja.
Beoordeling: ++++

ChoiceMail
Dit spamfilter stuurt alleen de berichten door van mensen in je adresboek, en vraagt bij onbekende afzenders eerst om een bevestiging. Op deze manier komt spam er gegarandeerd niet in. Dit spamfilter is minder geschikt voor mensen met veel - zakelijke - contacten, omdat er dan vaak gevraagd wordt om bevestigingen.
Platform: Windows (alle versies), iPhone.
Taal: Engels.
Gratis: Nee, wel gratis probeerversie.
Beoordeling: +++

Klacht indienen

Het is verboden om spam te versturen. Klachten over Nederlandse spam kun je indienen bij spamklacht.nl. Het Belgische meldpunt voor spam is E-cops.