Presentaties maken

presentaties maken
Er is meer dan PowerPoint: met deze online tools kun je ook een uitstekende presentatie maken. Sommige programma's lijken sterk op PowerPoint, anderen zijn bijvoorbeeld meer gericht op design.

Wat is een goede presentatie? Bekijk deze video met voorbeelden en tips: Death by PowerPoint.

Google Presentaties
Dit programma is een onderdeel van Google Documenten: Google's online kantoorpakket. Het lijkt op een uitgeklede versie van PowerPoint, die naadloos samenwerkt met PowerPoint bestanden. De indeling ziet er vertrouwd uit: werken met tekstvakken, achtergronden, thema's, overgangen en video. Het is nog niet mogelijk om geluid toe te voegen. De presentatie wordt online publiceerd: afgeschermd of gedeeld met anderen. Downloaden is o.a mogelijk als PowerPoint-bestand en PDF. Google Presentaties is ook offline toegankelijk - zonder internet - als je hiervoor een extensie installeert: Offline Documenten.
Platform: Online, apps voor iOS en Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Emaze
Emaze is vooral gericht op het snel maken van presentaties met een kant-en-klaar design. Er valt te kiezen uit talloze thema's in categorieën, zoals Business, Art& Design en onderwijs. Naast presentaties kun je op Emaze ook websites maken. Presentaties kunnen worden voorzien van alle soorten media, en social media widgets. Ook PowerPoint slides kunnen worden geïmporteerd (uitsluitend tekst en beeld). Naast delen op internet is het mogelijk om de presentatie te downloaden in verschillende formats, zoals video en PDF.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisaccount waarbij de presentaties openbaar zijn, en betaalde abonnementen.

Reel
Met Reel kun je PowerPoint bestanden, afbeeldingen en tekstbestanden omzetten in een HTML5 presentatie. Zo'n presentatie is zonder plugin af te spelen op computers, smartphones en tablets. Je kunt in ReelApp de inhoud van een slide niet wijzigen, maar de slides wel in een andere volgende plaatsen. De gehele presentatie wordt online opgeslagen, en is gemakkelijk te delen met anderen via een link en sociale media.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Slides
Slides is een gebruiksvriendelijke online presentatietool met uitgebreide mogelijkheden. Naast foto's, figuren en video kun je hier ook gemakkelijk tabellen, code, wiskundige formules of een iframe (een andere website) invoegen. Powerpoint-slides en PDF kunnen worden geïmporteerd als afbeeldingen. Slides werkt vlot, en is zeer overzichtelijk.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisaccount waarbij de presentaties openbaar zijn, en betaalde abonnementen.

Zoho Show
Zoho Show maakt deel uit van het online kantoorpakket Zoho. Show lijkt sterk op PowerPoint: tekst, links, foto's en figuren plaatsen is eenvoudig. Het is ook mogelijk om PowerPoint bestanden te importeren. Alles wordt online opgeslagen, en je kunt de presentatie downloaden of online publiceren: je ontvangt dan een link om door te kunnen sturen. Zoho Show biedt thema's, vormen, clip art, overgangen en kan ook YouTube video's invoegen. Om grafieken en diagrammen te tekenen kun je gebruik maken van Zoho Draw.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis basisaccount (5GB) en betaalde abonnementen.