Presentaties maken


presentaties maken

Er zijn uitstekende online programma's om presentaties te maken. Gratis, compatibel met PowerPoint en voorzien van kant-en-klaar design.

Wat is een goede presentatie? Bekijk deze uitstekende tips: Death by PowerPoint.

Google Presentaties
Dit programma is een onderdeel van Google's online kantoorpakket. Het werkt eenvoudig, en kan PowerPoint bestanden importeren. Het is nog niet mogelijk om geluid toe te voegen aan een presentatie, wel video. Er zijn ook achtergronden, thema's en overgangen. Je kan de presentatie online publiceren, en delen met anderen. Naast presentaties biedt Google Documenten ook een online tekstverwerker en een spreadsheet programma.
Platform: Online.
Nederlands: Ja.
Gratis: Ja.

Bunkr
Bunkr maakt presentaties in HTML5; dat is zonder plugins afspeelbaar op computers, tablets en telefoons. Het programma is vooral handig als je minder tijd wil besteden aan het maken van presentaties. Je kan gemakkelijk foto's, video's en quotes aan je Bunkr account toevoegen, om in je presentaties te gebruiken. Deze bestanden heb je direct bij de hand als je aan een presentatie werkt. Alles werkt eenvoudig, met minder mogelijkheden dan PowerPoint. Het is wel mogelijk om een Bunkr presentatie als PDF of Powerpoint bestand te exporteren. Je kan de presentatie ook online publiceren, en delen met anderen.
Platform: Online.
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja, voor een beperkt aantal presentaties.

Haiku Deck
Haiku Deck is vooral gericht op eenvoud en kant-en-klaar design. Er is te kiezen uit verschillende thema's, en een bibliotheek met miljoenen stockfoto's. Het programma lijnt je teksten automatisch netjes uit, en maakt het zeer gemakkelijk om grafieken toe te voegen. Bij een betaald abonnement kunnen je presentaties gedownload worden als Powerpoint bestand.
Platform: Online, iPad.
Nederlands: Nee.
Gratis: gratis basisabonnement en betaalde abonnementen met meer mogelijkheden.

Prezi
Met Prezi maak je geen presentaties met schermen (slides): alles staat in één scherm, waarbij je kan inzoomen op de items. Deze aanpak is dynamischer dan een gewone PowerPoint-stijl presentatie. De presentaties worden gepubliceerd op internet.
Platform: Online.
Nederlands: Nee.
Gratis: met een gratis basisabonnement zijn de presentaties openbaar. Tegen betaling kunnen presentaties ook worden afgeschermd.

Reel
Met Reel kun je PowerPoint bestanden, afbeeldingen en tekstbestanden omzetten in een HTML5 presentatie. Zo'n presentatie is af te spelen op alle apparaten met een browser, ook smartphones en tablets. Je kan in ReelApp geen inhoud toevoegen, maar de geïmporteerde bestanden wel op volgende zetten.
Platform: Online.
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja.

Zoho Show
Zoho Show maakt deel uit van een online kantoorpakket. Het lijkt sterk op PowerPoint. Tekst, links, foto's en figuren plaatsen is eenvoudig, en het is mogelijk om PowerPoint bestanden te importeren. De presentatie wordt online bewaard. Je kan hem downloaden of online publiceren: je ontvangt dan een link. Zoho Show bevat thema's, vormen en clip art, maar nog geen overgangen, video en geluid. Om grafieken en diagrammen te tekenen kun je gebruik maken van Zoho Draw.
Naast Zoho Show biedt Zoho o.a online planning, spreadsheets, tekstverwerken, databases, CRM en project management.
Platform: Online.
Nederlands: Ja.
Gratis: Ja.