Online agenda's



online agenda
Een online agenda is toegankelijk vanaf elke computer en smartphone: één keer invoeren, en je hebt je afspraken overal bij de hand. Ook samenwerken met anderen is hiermee eenvoudig.

Any.do
Mooie app om dagelijkse taken te plannen. Any.do biedt overzichtelijke lijstjes voor today, tomorrow en someday, die zich gemakkelijk laten aanpassen. Je kan een melding ontvangen om je aan een afspraak te herinneren, en alles wordt automatisch gesynchroniseerd tussen verschillende mobiele apparaten.
Any.do sluit aan bij de kalender app Cal.
Platform: Desktop, online, Chrome extensie, Android, iPhone.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Google Agenda
De online agenda van Google is krachtig en eenvoudig in gebruik. Afspraken die vaker voorkomen - zoals sport of lessen - kun je in één keer invoeren. Om een afspraak niet te vergeten kan een e-mail of SMS worden gestuurd.
Via Google Agenda kunnen afspraken worden gemaakt met meerdere mensen. Iedereen krijgt automatisch een uitnodiging gestuurd (ook als ze geen Gmail adres hebben). Google Agenda kan worden gesynchroniseerd met smartphones, en is met een app voor de Chrome browser ook offline te gebruiken.
Google Agenda kan ook gebruikt worden voor het bijhouden van een urenregistratie.
Platform: Online, Android, iPhone, iPad, iPod Touch.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Cozi
Cozi is een online agenda voor gezinnen. Je kan er een gezamenlijke kalender en boodschappenlijstjes mee bijhouden. Vaste afspraken - zoals sport of lessen - kun je in één keer inboeken. Je kan gemakkelijk berichten uitwisselen, en herinneringen laten sturen als een afspraak op komst is. Ook te gebruiken op mobiele telefoons.
Platform: Online, Android, iPhone, iPad, iPod Touch.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

DayHaps
Handig platform voor het online beheren van agenda's, zowel privé als zakelijk. Je kan publieke agenda's toevoegen, zoals bijvoorbeeld feestdagen of voetbalcompetities. Ook kun je afspraken maken door mensen uit te nodigen, en zelf publieke agenda's aanmaken om evenementen te delen met - bijvoorbeeld - een club, familie of school.
Platform: Online, Android, iPhone, iPad.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Google Keep
Deze Google app voor het maken van aantekeningen is eenvoudig en snel. Het is vooral handig als je gebruik maakt van een Android mobiel en Google diensten zoals Gmail. Aantekeningen worden direct overgezet naar je andere apparaten, en teksten kunnen worden opgeslagen als document in Google Drive. Google Keep kan ook tekst halen uit afbeeldingen en ingesproken boodschappen.
Platform: Android, iOS, online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Remember the Milk
Remember the Milk is een slimme dienst om to-do lijstjes bij te houden, met uitgebreide mogelijkheden. Je kan je taken organiseren vanaf iedere computer (of telefoon) en herinneringen laten sturen via e-mail, chat of SMS. Deze software werkt samen met o.a. Gmail, Google Agenda, Twitter en Outlook: de taken uit Remember the Milk worden automatisch toegevoegd.
Platform: Online, Android, iPhone, iPad, Symbian, Windows Phone.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Trello
Bij Trello kun je taken organiseren op een overzichtelijk dashboard, waarop je kaartjes kan verslepen. Je kan zo'n board delen met anderen en organiseren met verschillende kleuren voor bepaalde taken. Ook is het mogelijk om reacties en foto's toe te voegen.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Wunderlist
Mooie dienst om to-do lijsten bij te houden. Je kan verschillende takenlijsten aanmaken, en de taken van verschillende lijsten sorteren op dag en volgorde, bijvoorbeeld om alle taken voor vandaag weer te geven. Het is gemakkelijk om samen met anderen aan een lijst te werken. Wunderlist is toegankelijk op vrijwel elk platform: desktop, online en mobiel.
Platform: Windows, Mac, iOS, Android en online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.