Online agenda's


online agenda
Een online agenda is toegankelijk vanaf elke computer en smartphone: één keer invoeren, en je hebt overal je afspraken bij de hand. Ook voor het bijhouden van een gezamenlijke agenda zijn er handige apps.

Any.do
Mooie app om dagelijkse taken te plannen. Any.do biedt overzichtelijke lijstjes voor today, tomorrow en someday, die zich gemakkelijk laten aanpassen. Je kunt een melding ontvangen om je aan een afspraak te herinneren, en alles wordt automatisch gesynchroniseerd tussen verschillende mobiele apparaten.
Any.do sluit aan bij de kalender app Cal.
Platform: Desktop, online, Chrome extensie, Android, iPhone.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Google Agenda
De online agenda van Google is krachtig en eenvoudig in gebruik. Afspraken die vaker voorkomen - zoals sport of lessen - kun je in één keer invoeren. Om een afspraak niet te vergeten kan een e-mail of SMS worden gestuurd.
Via Google Agenda kunnen afspraken worden gemaakt met meerdere mensen. Iedereen krijgt automatisch een uitnodiging gestuurd (ook als ze geen Gmail adres hebben). Google Agenda kan worden gesynchroniseerd met smartphones, en is met een app voor de Chrome browser ook offline te gebruiken.
Google Agenda kan ook gebruikt worden voor het bijhouden van een urenregistratie.
Platform: Online, Android, iPhone, iPad, iPod Touch.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Cozi
Cozi is een online organizer voor gezinnen. Je kunt er een gezamenlijke agenda mee bijhouden, maar ook boodschappenlijstjes aanmaken, en een maaltijdplanning inclusief recepten. Vaste afspraken - zoals sport of lessen - kun je in één keer inboeken. Je kunt gemakkelijk berichten uitwisselen, en herinneringen laten sturen als er een afspraak op komst is.
Platform: Online, iOS, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

DayHaps
Handig platform voor het online beheren van agenda's, zowel privé als zakelijk. Je kunt publieke agenda's toevoegen, zoals bijvoorbeeld feestdagen of voetbalcompetities. Ook kun je afspraken maken door mensen uit te nodigen, en zelf publieke agenda's aanmaken om evenementen te delen met - bijvoorbeeld - een club, familie of school.
Platform: Online, Android, iPhone, iPad.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Doit Doit Done
Niets meer dan een simpel to-do lijstje, waarop je online je taken kunt afvinken. Geen registratie nodig: je maakt zelf een bookmark van de pagina.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Fello
Fello is een gezamenlijke agenda app voor mantelzorgers. Je kunt hierin een 'zorggroep' aanmaken waarin je kunt chatten en afspraken plaatsen. Andere (familie)leden krijgen hiervan automatisch een melding. Zo blijft iedereen op de hoogte, en kan de agenda door iedereen eenvoudig worden bijgewerkt.
Platform: Online, Android, iPhone.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Google Keep
Deze Google app voor het maken van aantekeningen is eenvoudig en snel. Het is vooral handig als je gebruik maakt van een Android mobiel en Google diensten zoals Gmail. Aantekeningen worden direct overgezet naar je andere apparaten, en teksten kunnen worden opgeslagen als document in Google Drive. Google Keep kan ook tekst halen uit afbeeldingen en ingesproken boodschappen.
Platform: Online, Android, iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

To Do (iOS) | To Do (Android)
Microsoft To Do is de opvolger van Wunderlist (deze dienst is overgenomen door Microsoft). Je kunt hiermee slimme to-do lijstjes aanmaken en je taken sorteren op - bijvoorbeeld - werk en privé. Je krijgt automatisch suggesties om je dag beter te organiseren, en je kunt meldingen laten geven om je ergens aan te herinneren. De to-do lijstjes worden gesynchroniseerd tussen je computer en smartphone.
Platform: Online, iOS, Android, Windows Phone.
Taal: Nederlands, Engels.
Gratis: Ja.

Remember the Milk
Remember the Milk is een slimme dienst om to-do lijstjes bij te houden, met uitgebreide mogelijkheden. Je kunt je taken organiseren vanaf iedere computer (of telefoon) en herinneringen laten sturen via e-mail, chat of SMS. Deze software werkt samen met o.a. Gmail, Google Agenda, Twitter en Outlook: de taken uit Remember the Milk worden automatisch toegevoegd.
Platform: Online, Android, iPhone, iPad, Symbian, Windows Phone.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Trello
Bij Trello kun je taken organiseren op een overzichtelijk dashboard, waarop je kaartjes kunt verslepen. Je kunt zo'n board delen met anderen en organiseren met verschillende kleuren voor bepaalde taken. Ook is het mogelijk om reacties en foto's toe te voegen.
Platform: Online, iOS, Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.