PowerPoint bestanden openen

powerpoint openen
Bestanden zoals PPT, PPTX, PPS en PPSX zijn presentaties die gemaakt zijn met Microsoft Powerpoint. Ze kunnen worden geopend met Microsoft Office. Powerpoint bestanden zijn ook online te openen, of met een gratis Powerpoint viewer app.


Powerpoint online openen

DocsPal
Deze website kan PPS, PPT, PPSX, PPTX presentaties openen: na uploaden wordt het document direct geopend. Bewerken is niet mogelijk. Je kunt het bestand wel printen of omzetten naar een ander bestandstype.
Gratis: Ja. Geen registratie.

Docs viewer (Android)
Deze app van Google is geschikt om allerlei documenten snel te openen op Android apparaten. PPS, PPT, PPSX, PPTX bestanden kunnen hiermee worden geopend, maar niet worden bewerkt. Omdat de documenten worden geupload naar Google Drive/Documenten heb je wel een internetverbinding nodig.
Platform: Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Google account nodig.



Microsoft Office apps
De vroegere Powerpoint viewer van Microsoft wordt vervangen door apps:
Voor Windows 10: Powerpoint Mobile
Voor iOS: Microsoft Powerpoint
Voor Android: Microsoft Powerpoint
Hiermee kunnen PPS, PPT, PPSX, PPTX bestanden worden geopend, geprint en gekopieerd op toestellen zonder Office. Zonder Office365-abonnement is het niet mogelijk om de documenten te bewerken.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Microsoft account nodig.

PPT, PPTX, PPS en PPSX openen en bewerken

Google Documenten
Met Google Documenten - onderdeel van Google Drive - kunnen alle soorten Office documenten en sjablonen worden geopend. Je krijgt direct een preview te zien, en kan een Powerpoint presentatie ook bewerken met Google presentaties.
Voor Windows en Mac OS: Google Documenten
Voor Android: Google Documenten
Voor iOS: Google Documenten
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Google account nodig.

LibreOffice
Het gratis kantoorpakket LibreOffice ondersteunt alle Office documenten, zoals PPT, PPTX, PPS en PPSX. De documenten kunnen worden geopend en bewerkt, en zijn op te slaan in het oorspronkelijke bestandstype.
Platform: Windows (alle versies), Mac en Linux.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Open Source software.

Powerpoint openen op een Mac

Op de meeste Apple computers is standaard software aanwezig om een Powerpoint bestand te openen. Om na te gaan welk programma aanwezig is klik je met de rechtermuisknop op het Powerpoint bestand in de Finder. Kies Openen met. Je ziet direct welke programma's beschikbaar zijn. Keynote (onderdeel van iWorks) en Voorvertoning kunnen Powerpoint bestanden probleemloos openen en bewerken.

PPSX omzetten naar PPTX

Om een PPSX te bewerken - bijvoorbeeld om de foto's eruit te halen - kun je het omzetten in een PPTX bestand:
  1. Sla de PPSX op.
  2. Verander de extensie van .PPSX naar .PPTX
  3. Open het bestand in een editor, bijvoorbeeld in LibreOffice of Google Documenten.