Facebook en Twitter koppelen

twitter en facebook koppelen
Het kan handig zijn om Twitter aan Facebook te koppelen. Een bericht wordt dan automatisch doorgeplaatst naar de andere dienst. Met slimme apps kun je precies regelen welke berichten er worden gepost.Berichten doorplaatsen op Twitter en Facebook
Zo makkelijk kun je het maken: één keer een bericht op Twitter of Facebook posten, en het wordt automatisch doorgezet naar de andere dienst. Zowel Facebook als Twitter bieden deze mogelijkheid voor hun gebruikers. Er kleven ook nadelen aan: als je veel twittert zul je misschien niet al je berichten willen voorschotelen aan je Facebook-vrienden. En dubbel posten kan bij je volgers ook irritatie opwekken. Als je meer grip wilt hebben op het doorplaatsen is het aan te raden om een speciale app te gebruiken. Die bieden de meeste flexibiliteit: je kunt dan precies regelen welke berichten wel en niet worden doorgezet.

Tweets doorplaatsen met Facebook Connect

Twitter heeft een ingebouwde optie om berichten automatisch door te plaatsen: Facebook Connect. Dit werkt eenvoudig, maar heeft wel een paar nadelen: alle tweets - inclusief hashtags - worden doorgezet, en soms werken de links niet. Dit kan lelijke ruis veroorzaken op je Facebook profiel.
 1. Open je Twitter account en ga naar Instelllingen > Applicaties
 2. Klik bij Facebook Connect op Verbinden met Facebook.
 3. Als je niet bent ingelogd bij Facebook moet je nu inloggen.
 4. Er wordt toestemming gevraagd voor de koppeling aan Facebook.
 5. Je kunt nu de privacy instelling kiezen van de tweets en retweets die doorgeplaatst worden. Standaard staat deze op Vrienden. Kijk voor meer informatie over dit soort instellingen op Facebook privacy.
 6. Alle tweets en retweets worden nu doorgeplaatst op je Facebook profiel. Reacties worden dat niet.

Facebook berichten automatisch doorplaatsen op Twitter

Facebook biedt een ingebouwde optie om je updates automatisch op Twitter te zetten.
 1. Ga naar facebook.com/twitter
 2. Klik op Koppel mijn profiel aan Twitter.
 3. Geef toestemming voor de koppeling bij Twitter.
 4. Je kunt nu aangeven welke berichten worden doorgeplaatst: statusupdates, foto's, links, video's, notities en evenementen.
  Haal een vinkje weg als je bepaalde updates níet wil twitteren.
 5. Wijzigingen opslaan.

Facebook en Twitter koppelen via een app

Tweetcaster
Tweetcaster is een handige Twitter app, waarmee je tweets kunt doorplaatsen op Facebook. Je maakt de koppeling door op het Facebook icoon te klikken, en toestemming te geven. Om tweets te kunnen doorplaatsen moet het Twitter account niet afgeschermd zijn, en verbonden zijn aan hetzelfde e-mailadres als het Facebook profiel. Bij elke tweet kun je vervolgens aangeven of het bericht gepost wordt op Twitter, Facebook of allebei. In Facebook wordt het bericht als statusbericht geplaatst.
Platform: Android, iPhone, iPad, Windows Phone.
Taal: Engels.
Gratis: Ja. Premium versie met meer opties.

IFTTT.com (web) | IFTTT (Android) | IFTTT (iOS)
IFTTT is een innovatieve app waarmee online taken geautomatiseerd kunnen worden. In dit geval de taak: post mijn tweets op mijn Facebook profiel. Om IFTTT dit te laten uitvoeren geef je de dienst toegang tot je Twitter account en je Facebook account. Hierbij kun je ook aangeven dat alleen tweets met een bepaalde hashtag worden doorgeplaatst. Bij Facebook kun je regelen of de tweet als statusbericht of als bericht op je tijdlijn wordt geplaatst. Met IFTTT is het ook mogelijk om berichten door te plaatsen naar andere platforms, zoals LinkedIn, Gmail of een weblog-dienst.
Platform: Online, Android, iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.