FLAC omzetten naar MP3FLAC omzetten naar MP3

Convert Files
Op deze website kun je FLAC bestanden tot 200 MB laten omzetten naar MP3 en andere formaten. Na het uploaden van de FLAC ontvang je direct een link om het nieuwe bestand te downloaden. Registratie is niet nodig.

Zamzar
Met deze online dienst kun je FLAC bestanden tot 100 MB omzetten naar MP3 (en andere formaten). Het werkt eenvoudig: registratie is niet nodig, je geeft alleen een e-mailadres op. Na het uploaden van het bestand wordt een link gestuurd, waarmee je het nieuwe bestand kan downloaden. Het kan een paar minuten duren voor de link binnenkomt.

Switch
Handig programma om FLAC - en andere geluidsbestanden - te converteren naar o.a. MP3 en WMA. Het is gemakkelijk in gebruik. Als er tijdens de installatie wordt aangeboden om meerdere programma's of toolbars te installeren, kun je deze opties uitvinken.
Platform: Windows (alle versies).
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja. Er is een betaalde versie met meer mogelijkheden.

FLAC afspelen in Windows Media Player

Direct Show Filters
Met deze codecs kun je FLAC en Ogg bestanden afspelen in Windows Media Player (of een andere mediaplayer).

K-lite Codec Pack
Dit is een pakket codecs, waarmee in één klap bijna alle video en audiobestanden zijn af te spelen. Het pakket komt in drie smaken: Full - Standard en Basic. De meeste pakketten bevatten ook de freeware Media Player Classic.

FLAC mediaplayers

Er zijn ook compacte mediaplayers die FLAC - en veel andere audiobestanden - standaard kunnen afspelen. Kijk hiervoor in het overzicht van mediaplayers.