Typecursus online


typecursus online
Beter en sneller leren typen? Deze websites met online typelessen bieden gratis oefeningen om blind te leren typen met 10 vingers. Ook voor het meten en te verbeteren van je typesnelheid.

Big Brown Bear
Duidelijke typelessen voor beginners: de oefeningen beginnen met enkele toetsen, en worden uitgebreid naar het hele toetsenbord. Je leert om de juiste vingers te gebruiken, en gaat door naar de volgende les als een oefening goed is uitgevoerd.
Platform: Online.
Registreren: Nee.
Taal: Engels. In de beginnersoefeningen worden losse letters getypt.
Gratis: Ja.

Gratis typeles
Nederlandstalige typecursus voor beginners, waarin je blind leert typen. Dit is een compacte, effectieve cursus zonder toeters en bellen.
Platform: Online.
Registreren: Nee.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Keybr
Keybr is bedoeld voor gevorderde typers, die hun typsnelheid willen vergroten. Dit doe je door woorden over te typen. Er wordt duidelijk aangegeven waar je bent, en welke letters onjuist zijn. Het aantal fouten en de typesnelheid wordt direct bijgehouden. Deze website blinkt uit in overzichtelijkheid.
Platform: Online.
Registreren: Nee.
Taal: Engelse, Duitse en Franse woorden. Of eigen tekst uploaden.
Gratis: Ja.

Typeles Online
Online typecursus om blind typen te leren. Je begint met het natypen van losse letters, en daarna volgen stukken tekst. Die typ je letter voor letter na, waarbij fouten en de typsnelheid worden bijgehouden. Je kunt ook eigen documenten uploaden, om te oefenen met teksten waar je mee te maken hebt. De lessen zijn aangepast voor verschillende toetsenbord indelingen.
Tip voor Firefox gebruikers: als het zoekveld wordt geactiveerd bij het typen kun je dat uitzetten: ga naar Extra - Opties - Geavanceerd - Algemeen, en haal het vinkje weg bij 'Naar tekst zoeken wanneer ik begin met typen.'
Platform: Online.
Registreren: Nee.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Typing.com
Zeer complete typecursus voor beginners en gevorderden. Bij de lessen wordt duidelijk aangegeven met welke vinger je een letter moet typen. Er zijn speciale lessen voor o.a. speciale tekens, hoofdletters, cijfers en het vergroten van de typsnelheid.
Platform: Online.
Registreren: Ja.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Addictive Typing Lessons
Handige plugin voor Firefox, die je browser verandert in een leeromgeving. Na het installeren en opnieuw opstarten van Firefox is er een toetsenbord-icoon te zien in de statusbalk (rechtsonder). Klik erop om het programma te openen. Er wordt gestart met het oefenen van letters, die te kiezen zijn via de bovenste keuzebalk. Je kan zelf lessen maken met woorden of regels maken door op Lessen ontwerpen te klikken, en teksten in te plakken. Na opnieuw starten van de plugin zijn deze lessen te vinden via de onderste keuzebalk. Het aantal fouten en de typsnelheid wordt bijgehouden.
Platform: Firefox.
Registreren: Nee.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Typesnelheid meten

10-Fast-Fingers speedtest
Op deze website kun je je typesnelheid meten door zo snel mogelijk de woorden in te toetsen.
Taal: Nederlands.

TyperA
Online test om je typesnelheid te bepalen. Ook in het Nederlands. Deze test werkt niet in alle browsers, maar wel in Chrome en Internet Explorer.
Taal: Nederlands.

Typing Speed Test
Mooie, duidelijke typetest waarin je direct kunt starten met het overtypen van Engelse woorden. De snelheid en accuraatheid wordt bijgehouden. Ook kun je je prestaties vergelijken met anderen via een tabel.
Platform: Online.
Taal: Engels.