Typecursus online

typecursus online
Beter en sneller leren typen? Deze websites met online typelessen bieden gratis oefeningen om blind te leren typen met 10 vingers. Ook zijn er typetesten om je snelheid te meten, en spelletjes om jezelf verder te verbeteren.
Keybr
Keybr is bedoeld voor gevorderde typers, die hun typsnelheid willen vergroten. De lessen zijn gericht op volwassenen. Er wordt duidelijk aangegeven waar je bent, en welke letters onjuist zijn. Het aantal fouten en de typesnelheid wordt direct bijgehouden. Keybr blinkt uit in overzichtelijkheid.
Registreren: Nee.
Toetsenbordinstelling: o.a QWERTY en AZERTY.
Taal: Engelse, Duitse en Franse woorden. Of eigen tekst uploaden.
Gratis: Ja.

Raratype
Moderne Engelstalige lessen, testjes en oefeningen voor beginnende en gevorderde typers. Je vindt hier alles om beter te leren typen en je typsnelheid te vergroten. Raratype maakt gebruik van gamification: je kunnen punten scoren, je prestaties steeds verbeteren en jezelf vergelijken met anderen.
Registreren: Ja.
Toetsenbordinstelling: QWERTY.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Typeles Online
Online typecursus om blind typen te leren. Je begint met het natypen van losse letters, en daarna volgen stukken tekst. Die typ je letter voor letter na, waarbij fouten en de typsnelheid worden bijgehouden. Je kunt ook eigen documenten uploaden, om te oefenen met teksten waar je mee te maken hebt. De lessen zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Een nadeel van deze cursus: veel reclame tussen de lessen.
Registreren: Nee.
Toetsenbordinstelling: QWERTY en AZERTY.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Addictive Typing Lessons
Handige plugin voor Firefox, die je browser verandert in een leeromgeving om blind te leren typen. Na het installeren en opnieuw opstarten van Firefox is er een toetsenbord-icoon te zien in de statusbalk (rechtsonder). Klik erop om het programma te openen. De eerste oefeningen zijn met letters, die gekozen kunnen worden via de bovenste keuzebalk.
Platform: Firefox.
Registreren: Nee.
Toetsenbordinstelling: o.a QWERTY en AZERTY.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Typesnelheid meten

10-Fast-Fingers speedtest
Gratis typetest: meet je typesnelheid door de woorden zo snel mogelijk blind in te toetsen.
Taal: Nederlands.

TyperA
Online test om je typesnelheid te bepalen, waarbij ook Nederlandse teksten gekozen kunnen worden. Deze typetest werkt niet in alle browsers, maar wel in Chrome en Internet Explorer.
Taal: Nederlands.

Typing Speed Test
Mooie, duidelijke typetest waarin je direct kunt starten met het overtypen van Engelse woorden. De snelheid en accuraatheid wordt bijgehouden. Ook kun je je prestaties vergelijken met anderen via een tabel.
Taal: Engels.

Spelletjes om te leren typen

Alphattack
Cool typespelletje waarin je de letters snel moet typen die op de bommen staan. Ze vallen steeds sneller... Als het niet meer lukt kun je een 'paniekbom' werpen door op de spatiebalk te klikken.
Taal: Engels.

Foggies
Moeilijk typespelletje waarbij je woorden intypt die opdoemen uit de mist. Snel typen anders zijn ze weer verdwenen en loop je punten mis.
Taal: Engels.

TypeRacer
Type spelletje waarin je kunt 'type-racen', door snel een Engelstalige tekst over te typen. Je ziet direct hoe snel je bent, en je kunt ook spelen tegen anderen.
Taal: Engels.

The Typing of the Ghosts Game
Typ zo snel mogelijk de woorden op de spookverschijningen. Dit spel is een race tegen de klok, waarbij je wel correct moet blijven typen.
Taal: Engels.