Bladwijzers organiseren


bookmarks organiseren
Van een favoriete website kun je een bladwijzer maken in de browser. Maar er is meer mogelijk: bladwijzers online opslaan, en synchroniseren tussen verschillende computers.

Bladwijzers synchroniseren

Chrome
De webbrowser van Google bewaart alle favorieten op internet: ze zijn dan automatisch beschikbaar vanaf elke computer. Je hebt hiervoor een Google account nodig.
Platform: Windows (alle versies), Mac, Linux.
Nederlands: Ja.
Gratis: Ja.

Google Toolbar
De Google Toolbar is een balk met extra functies voor Internet Explorer. Hiermee worden de bladwijzers opgeslagen op internet: ze zijn dan terug te vinden op elke computer waarop de Google Toolbar is geïnstalleerd. Google account nodig. De functies van Google Toolbar zijn al ingebouwd in de Chrome browser.
Platform: Windows (alle versies) met Internet Explorer.
Nederlands: Ja.
Gratis: Ja.

Xmarks
Deze plugin bewaart je bladwijzers op internet, en zorgt ervoor dat ze op verschillende computers - bijvoorbeeld thuis en op het werk - gelijk blijven. Het maakt daarbij niet uit welke browser er wordt gebruikt: Xmarks werkt met Internet Explorer, Firefox, Chrome en Safari. De favorieten zijn ook op te zoeken op de Xmarks website, en je kan aanbevelingen krijgen voor websites. Registratie nodig.
Platform: Firefox, Internet Explorer, Safari, Chrome.
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja.

Bookmarks opslaan op internet

Bookmax
Mooie online dienst om bladwijzers te organiseren in mappen, en te doorzoeken. Bookmax is zeer overzichtelijk, en synchroniseert je bladwijzers tussen verschillende computers (en verschillende browsers). Je kan er ook contacten in opslaan, en to-do lijstjes aanmaken.
Nederlands: Nee.
Registreren: Ja.

MyLinkCloud
Mooie online dienst om startpagina's te maken met je favoriete links en apps. Je kan snel meerdere pagina's aanmaken, en links zijn gemakkelijk toe te voegen via een browser plugin. De kleuren van elke pagina zijn aanpasbaar.
Nederlands: Nee.
Registreren: Ja.

Pinterest
Bij deze dienst kun je foto's of video's van websites op een eigen pagina zetten: pinnen. Zo maak je eigen pagina's met je favoriete dingen online. Er wordt automatisch gelinkt naar de oorspronkelijke website. Je kan openbare of privé-pagina's maken, en ook pagina's samenstellen met andere mensen.
Nederlands: Nee.
Registreren: Ja.

Symbaloo
Symbaloo is een mooie dienst om een persoonlijke startpagina aan te maken met een indeling in blokjes. Je kan hier ook zelf je favorieten opslaan. Je kan tabbladen aanmaken, direct zoeken in populaire websites, en eigen feeds toevoegen.
Nederlands: Ja.
Registreren: Ja.