Bladwijzers organiseren

bookmarks organiseren
Het is praktisch om overal dezelfde bookmarks te hebben. Hiervoor kun je gebruik maken van een dienst die je favorieten synchroniseert, of online opslaat.

Bladwijzers synchroniseren

Chrome
De webbrowser van Google bewaart automatisch alle favorieten op internet: ze zijn beschikbaar vanaf elke computer, tablet of smartphone. Je hebt hiervoor een Google account nodig.
Platform: Windows (alle versies), Mac, Linux, iOS, Android.
Taal: Nederlands.
Registreren: Ja. Google account nodig.

Xmarks
Deze plugin bewaart je bladwijzers op internet, en zorgt ervoor dat ze op verschillende computers - bijvoorbeeld thuis en op het werk - gelijk blijven. Het maakt daarbij niet uit welke browser er wordt gebruikt: Xmarks werkt met Internet Explorer, Firefox, Chrome en Safari. De favorieten zijn ook op te zoeken op de Xmarks website, en je kunt aanbevelingen krijgen voor websites.
Platform: Firefox, Internet Explorer, Safari, Chrome.
Taal: Engels.
Registreren: Ja.

Bookmarks opslaan op internet

Bookmax
Mooie online dienst om bladwijzers te organiseren in mappen, en doorzoekbaar te maken. Bookmax is zeer overzichtelijk, en synchroniseert je bladwijzers tussen verschillende computers (en verschillende browsers). Je kunt er ook contacten in opslaan, en to-do lijstjes aanmaken.
Taal: Engels.
Registreren: Ja.

MyLinkCloud
Handige dienst om startpagina's te maken met je favoriete links en apps. Je kunt snel meerdere pagina's aanmaken, en links zijn gemakkelijk toe te voegen via een browser plugin. De kleuren van elke pagina zijn aanpasbaar.
Taal: Engels.
Registreren: Ja.

Pinterest
Bij deze dienst kun je foto's of video's van websites op een eigen pagina zetten: pinnen. Zo maak je eigen pagina's met je favoriete dingen online. Er wordt automatisch gelinkt naar de oorspronkelijke website. Je kunt openbare of privé-pagina's maken, en pagina's delen met andere mensen.
Taal: Engels.
Registreren: Ja.

Symbaloo
Symbaloo is een mooie dienst om een persoonlijke startpagina aan te maken met een indeling in blokjes. Je kunt hier ook eigen bladwijzers opslaan, organiseren op tabbladen en eigen feeds toevoegen.
Taal: Nederlands.
Registreren: Ja.