Reiswebsites en apps

Reisinformatie
Wat is er leuker dan het kiezen van een vakantiebestemming, en het plannen van een trip? Deze apps en reiswebsites bieden inspiratie, tips van locals, ervaringen en reisverslagen uit alle hoeken van de globe.
Kijk voor duurzaam reizen op: CO2 compensatie
De beste websites voor goedkope vliegtickets: Vliegtickets zoeken

Google Trips (iOS) | Google Trips (Android)
Google Trips is een handige reisapp als je gebruik maakt van Gmail. Na het kiezen van een bestemming wordt een overzichtelijke pagina aangemaakt met essentiële reisinformatie, zoals kaarten, vervoer, eten & drinken, bezienswaardigheden en ideeën voor dagtrips. Reserveringsmails worden automatisch toegevoegd vanuit Gmail (als je dat wil). Kortom: alles bij de hand. Je kunt een reisbestemming ook geheel downloaden op de telefoon, zodat je onderweg geen internet meer nodig hebt.
Platform: Android, iOS.
Taal: Engels.

Hoppa
Het zoeken van een betrouwbare taxi, bij aankomst op een vliegveld, is geen leuk begin van de vakantie. Via deze dienst boek je vooraf een transfer: een taxi of shuttle die je naar je bestemming brengt voor een vast bedrag.
Taal: Nederlands.

Like A Local (iOS) | Like A Local (Android)
Gidsen voor meer dan 300 steden die je weg wijzen naar leuke plekken, weg van de toeristische hotspots. De nadruk ligt op trendy bars en restaurants, privé-tours met locale gidsen, winkels met vintage en alternatieve clubs. Voor € 1,99 kun je een stadsgids downloaden op je mobiel. Je hebt dan onderweg geen internet nodig, en de app wijst aan welke leuke plekken er in de buurt zijn.
Platform: Online, Android, iOS.
Taal: Engels.

Matador Network
Matador is een reiswebsite met verhalen over praktisch alle landen. Om te lezen over avontuurlijke bestemmingen en mooie routes, maar ook voor informatie over vrijwilligerswerk, reizen met een krap budget en studie in het buitenland. Matador heeft daarbij ook aandacht voor de minder aangename kanten van het reizen.
Taal: Engels.

My Plus One
My Plus One brengt toeristen in contact met inwoners van Berlijn, Londen, Amsterdam, Parijs en Barcelona. Voor een afgesproken tarief (of een andere beloning) krijg je advies op maat, of - bijvoorbeeld - een introductie in het nachtleven. De locale gidsen zijn vaak jonge, creatieve mensen met een interesse in cultuur en uitgaan. De website biedt ook tips voor evenementen en hippe hangouts.
Taal: Engels.

Reisadviezen België | Reisadviezen Nederland
Actuele reisadviezen van de Belgische en de Nederlandse overheid over o.a. reisdocumenten, verzekeringen, gezondheid, bagage en souvenirs (wat mag je wel en niet meenemen uit het buitenland).
De app 24/7 BZ Reis van de Nederlandse Overheid geeft actuele informatie over veiligheidsrisico's in alle landen van de wereld. Bij noodgevallen kun je via de app contact opnemen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken.
Platform: Online, Android, iOS.
Taal: Nederlands.

Samoon
Vul je reisgegevens in, en deze website maakt een overzichtelijke bagagelijst. Ook voor fiets- en kampeervakanties. Om nooit meer iets te vergeten.
Taal: Nederlands.

Spotted by Locals (iOS) | Spotted by Locals (Android)
Spotted by Locals maakt online gidsen voor ruim 65 steden, met tips van locale bloggers. Je krijgt geen toeristische trekpleisters voorgeschoteld, maar insider tips: coole activiteiten, trendy winkels en hippe koffiebars. Voor € 3,99 kun je een stedengids downloaden op een iPhone of Android toestel. Je hebt de informatie dan bij de hand (ook zonder internet) en ziet meteen of er leuke plekken in de buurt zijn.
Platform: Online, Android, iOS.
Taal: Engels.

Tripadvisor (web) | Tripadvisor (iOS) | Tripadvisor (Android)
De grootste reisapp met tips van reizigers voor vrijwel alle vakantielanden. Per bestemming zijn er er lijstjes met bezienswaardigheden, activiteiten, hotels en restaurants te vinden. Daarbij kun je bladeren door de waarderingen van reizigers die je voor gingen. De enorme hoeveelheid informatie maakt Tripadvisor een onmisbare bron om vakantie-ideeën op te doen, maar ook om te gebruiken tijdens de vakantie.
Platform: Online, Android, iOS.
Taal: Nederlands en vele andere talen.

Waarbenjij.nu
Nederlandse website met reisverslagen uit alle hoeken van de wereld. Reizigers houden hier een reisdagboek bij, en posten foto's en video's van hun reizen. Je kunt hier gemakkelijk een bestemming opzoeken, om de ervaringen te lezen van reizigers die je voorgingen.
Taal: Nederlands.

Wikitravel
Deze openbare reisgids geeft onafhankelijke informatie over ruim 3500 bestemmingen. Lang niet alle bestemmingen worden uitgebreid besproken, maar de kwaliteit is goed en de informatie is vaak actueler dan in gedrukte reisgidsen. De Engelstalige Wikitravel heeft nog veel meer artikelen.
Taal: Nederlands en vele andere talen.

World Reviewer
Rustige reiswebsite om inspiratie op te doen voor vakanties, met artikelen over bestemmingen in de hele wereld en lijstjes als "de mooiste eilanden van de wereld" of "de beste landen voor een fietsvakantie". World Reviewer is verfraaid met veel foto's en de informatie is actueel.
Taal: Engels.

Zonkalender.nl | Winterzon.net
De handigste websites om uit te vogelen waar de zon schijnt. Waar is het nog lekker warm in november? Is het regenseizoen al voorbij in Thailand? Hier vind je zonkalenders en informatie voor het plannen van een geslaagde zonvakantie.
Taal: Nederlands.

Vaccinaties

LCR Reizigersadvisering
Actuele, betrouwbare informatie over de aanbevolen vaccinaties voor verschillende landen. Adressen van vaccinatiebureau's zijn te vinden op Adressen
Taal: Nederlands.

Thuisvaccinatie.nl
Dit medische bedrijf maakt het mogelijk om je thuis of op het werk te laten vaccineren. De artsen komen op afspraak langs, ook 's avonds en in het weekend. De tarieven zijn vergelijkbaar met die van de GGD's en andere vaccinatiebureau's.
Taal: Nederlands.