Reis apps en websites


Reisinformatie
Wat is er leuker dan het kiezen van een reisbestemming, en het plannen van een trip? Deze apps en websites bieden inspiratie, tips van locals, ervaringen en reisverslagen uit alle hoeken van de globe.

Google Trips (Android) | Google Trips (iOS)
Google Trips is een handige reisapp als je gebruik maakt van Gmail. Na het kiezen van een bestemming wordt een overzichtelijke pagina aangemaakt met essentiële reisinformatie, zoals kaarten, vervoer, eten & drinken, bezienswaardigheden en ideeën voor dagtrips. Reserveringsmails worden automatisch toegevoegd vanuit Gmail (als je dat wil). Kortom: alles bij de hand. Je kunt een reisbestemming ook geheel downloaden op de telefoon, zodat je onderweg geen internet meer nodig hebt.
Platform: Android, iOS.
Taal: Engels.

Like A Local
Gids voor meer dan 300 steden die de reiziger de weg wijst naar leuke plekken, weg van de toeristische hotspots. De nadruk ligt op trendy bars en restaurants, privé-tours met locale gidsen, winkels met vintage en alternatieve clubs. De tips worden aangedragen door inwoners. Like a Local heeft ook apps waarmee je - tegen betaling - een stadsgids kunt downloaden. Je hebt dan geen internet nodig, en de app wijst aan welke leuke plekken er in de buurt zijn.
Platform: Online, Android, iOS.
Taal: Engels.

Matador Network
Op Matador zijn reisverhalen te vinden over praktisch alle landen. Om te lezen over avontuurlijke bestemmingen en mooie routes, maar ook voor informatie over vrijwilligerswerk, reizen met een krap budget en studie in het buitenland. Matador heeft daarbij ook aandacht voor de minder aangename kanten van het reizen.
Taal: Engels.

My Plus One
My Plus One brengt toeristen in contact met inwoners van Berlijn, Londen, Amsterdam, Parijs en Barcelona. Voor een afgesproken tarief (of een andere beloning) krijg je advies op maat, of - bijvoorbeeld - een introductie in het nachtleven. De locale gidsen zijn vaak jonge, creatieve mensen met een interesse in cultuur en uitgaan. De website biedt ook tips voor evenementen en hippe hangouts.
Taal: Engels.

Reisadviezen België | Reisadviezen Nederland
Actuele reisadviezen van de Belgische en de Nederlandse overheid over o.a. reisdocumenten, verzekeringen, gezondheid, bagage en souvenirs (wat mag je wel en niet meenemen uit het buitenland).
De app 24/7 BZ Reis van de Nederlandse Overheid geeft actuele informatie over veiligheidsrisico's in alle landen van de wereld. Bij noodgevallen kun je via de app contact opnemen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken.
Platform: Online, Android, iOS.
Taal: Nederlands.

Spotted by Locals
Spotted by Locals heeft online gidsen voor ruim 60 steden, met bijdragen van locale bloggers en fotografen. Je vindt hier geen toeristische trekpleisters, maar alternatieve cool places: trendy winkels, ongepolijste uitjes en hipster hangouts. Spotted by locals is online beschikbaar en kan - tegen betaling - gedownload worden als iPhone en Android app. Je kunt de gids dan offline gebruiken, en krijgt informatie over leuke plekken in de buurt.
Platform: Online, Android, iOS.
Taal: Engels.

Tripadvisor
De grootste reiswebsite met tips van reizigers voor vrijwel alle vakantielanden. Per bestemming zijn er er lijsten te vinden met dingen die er te doen zijn, zoals attracties (waaronder musea en theater), activiteiten en restaurants. Daarbij kun je bladeren door de waarderingen en opmerkingen van reizigers die je voor gingen. De enorme hoeveelheid informatie maakt Tripadvisor een goede bron om vakantie-ideeën op te doen, of te checken of iets de moeite waard is om naartoe te gaan.
Platform: Online, Android, iOS.
Taal: Nederlands en vele andere talen.

Waarbenjij.nu
Nederlandse website met reisverslagen uit alle hoeken van de wereld. Reizigers houden hier een reisdagboek bij, en posten foto's en video's van hun reizen. Je kunt gemakkelijk zoeken naar ervaringen van reizigers op bepaalde bestemmingen.
Taal: Nederlands.

Wikitravel
Deze openbare reisgids geeft onafhankelijke informatie over ruim 3500 bestemmingen. Lang niet alle bestemmingen worden uitgebreid besproken, maar de kwaliteit is goed en de informatie is vaak actueler dan in gedrukte reisgidsen. De Engelstalige Wikitravel heeft nog veel meer artikelen.
Taal: Nederlands en vele andere talen.

World Reviewer
Rustige website om inspiratie op te doen voor vakanties, met artikelen over bestemmingen in de hele wereld en lijstjes als "de mooiste eilanden van de wereld" of "de beste landen voor een fietsvakantie". World Reviewer is verfraaid met veel foto's en de informatie is actueel.
Taal: Engels.

Zonkalender.nl | Winterzon.net
De handigste websites om uit te vogelen waar de zon schijnt. Waar is het nog lekker warm in November? Is het regenseizoen al voorbij in Thailand? Hier vind je zonkalenders en informatie voor het plannen van een geslaagde zonvakantie.
Taal: Nederlands.