Portfolio websites


portfolio
Een portfolio website op internet is een must voor kunstenaars, fotografen en andere creatieven. De beste diensten op dit gebied nemen alle techniek uit handen en brengen het publiek naar je toe.

Behance Network
Community voor creatieven waar je zelf een portfolio kan onderhouden. Het werkt goed en snel. De achtergrond en de kleuren zijn aan te passen, en alle soorten media kunnen worden geplaatst. Behance is vooral geschikt voor netwerkers.
Nederlands: Nee.
Eigen domeinnaam: Nee.
Gratis: Ja.
Voorbeeld: Marieke Crabbé

Carbonmade
Uitstekende portfolio websites waarin visueel werk optimaal gepresenteerd kan worden. Een Carbonmade portfolio ziet er strak uit, met een nadruk op (grote) foto's. Er kunnen ook video's worden geplaatst.
Nederlands: Nee.
Eigen domeinnaam: Ja.
Gratis: Gratis t/m 5 projecten met 35 foto's. Daarboven betaald abonnement.
Voorbeeld: Ernesto Visser

Coroflot
Coroflot is een grote portfolio website en een markplaats voor ontwerpers. Ontwerpers presenteren zich met een eenvoudig portfolio, en op het vacaturegedeelte van de websites kan direct gezocht worden naar opdrachten. Een Coroflot portfolio biedt ruimte voor tekst en meerdere projecten met foto's. Alles werkt eenvoudig.
Nederlands: Nee.
Eigen domeinnaam: Nee.
Gratis: Ja.
Voorbeeld: Camilla Lonis

Dripbook
Dripbook is een platform voor kunstenaars, voor portfolio's en promotie. Je kan meerdere portfolio's en websites aanmaken (ook afgeschermd) en apps maken van eigen werk, om te plaatsen op andere websites. Dripbook is niet erg overzichtelijk, maar biedt veel mogelijkheden om een groter publiek te vinden.
Nederlands: Nee.
Eigen domeinnaam: Nee.
Gratis: Nee. Gratis proefabonnement en diverse betaalde abonnementen.
Voorbeeld: Achnaton Nassar

MySpace
Een profiel op MySpace is een must voor muzikanten. De nieuwe layout ziet er gelikt uit, en een profiel levert gegarandeerd aandacht op. Op een gratis MySpace pagina kun je o.a. foto's, muziek en video plaatsen, en contacten onderhouden met fans.
Nederlands: Ja.
Eigen domeinnaam: Nee.
Gratis: Ja.
Voorbeeld: Lady Gaga

Portfoliobox
Mooie portfolio's om creatief werk met flinke foto's te presenteren. Bij Portfoliobox kun je gebruik maken van sjablonen, maar je zit niet vast aan een stramien: je kan de pagina-indeling aanpassen en verschillende pagina's combineren. Een betaald abonnement biedt o.a. de mogelijkheid om een Instagram te tonen in je website.
Nederlands: Nee.
Eigen domeinnaam: Ja.
Gratis: Gratis basisabonnement en betaald abonnement met meer opties.
Voorbeeld: Pieter Ottink