Foto en video maken met de webcam

cam
Met deze apps maak je snel een foto of video met de webcam: om op YouTube te zetten, of direct aan iemand te e-mailen. Sommige programma's voegen ook effecten, filters en achtergronden toe.

Meegeleverde camera software

Windows:
Camera is standaard aanwezig op computers met Windows 8 en 10.
Ga naar Start en typ in: camera om dit programma te vinden.

Mac OS:
Photo Booth is aanwezig op de meeste Apple computers.

Webcam software


BB FlashBack Express
Eenvoudig programma dat alles van het scherm kan opnemen, zoals webcam beelden. Video kan worden opgeslagen als .avi of Flash video, en direct worden geupload naar YouTube.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Engels.
Gratis: Gratis basisversie en betaalde versies met meer opties.

Cameroid
Website om direct foto's te maken met de webcam, en grappige effecten toe te voegen: filters, vervormingen en achtergronden. Er zit ook een zelfontspanner op, om groepsfoto's te maken.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

Screencast-o-matic
Handige website om alles op te nemen wat je op het scherm ziet. Je geeft zelf aan hoe groot het filmpje wordt, en kan het direct posten op YouTube of een andere videodienst. Screencast-o-matic is ook geschikt om instructievideo's te maken, en heeft veel mogelijkheden, zoals het bewerken en bijsnijden van de opgenomen beelden.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Registreren: Nee.

Webcam Toy
Bij deze website kun je direct foto's maken met de webcam, en meer dan 80 effecten toevoegen. Na het geven van toestemming om de webcam te gebruiken kun je meteen aan de slag. De foto is te downloaden, of direct te plaatsen op Twitter en Facebook.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Registreren: Nee.