Verwijderde Whatsapp berichten terughalen

verwijderde whatsapp berichten terughalen
Whatsapp-jes zijn snel verwijderd, maar wat doe je als je per ongeluk belangrijke berichten hebt weggegooid? Handleiding voor het terughalen van Whatsapp berichten op een iPhone of een Android toestel.Verwijderde Whatsapp berichten terughalen op een iPhone

Verwijderde WhatsApp berichten kun je op een iPhone herstellen via een iCloud reservekopie. Dit kan alleen als je WhatsApp backups hebt laten maken. Als er géén reservekopie is gemaakt dan is het niet mogelijk om de verwijderde Whatsapp berichten te herstellen.

Let op: het terugzetten van de chatgeschiedenis lukt niet in alle gevallen. Probeer dit dus alleen als het om belangrijke gesprekken gaat. Bedenk ook dat je de chats kwijtraakt die je na het maken van de reservekopie hebt gehad.
 1. Open WhatsApp en ga naar Instellingen > Chats > Reservekopie.
 2. Er staat aangegeven wanneer de laatste reservekopie is gemaakt.
 3. Verwijder de WhatsApp app van je mobiel.
 4. Ga naar de Appstore en installeer WhatsApp opnieuw.
 5. Verifiëer je telefoonnummer - dit moet hetzelfde nummer blijven - en volg de instructies om je chatgeschiedenis te herstellen.
 6. Als je problemen hebt bij het terugplaatsen van de reservekopie, kijk dan op: WhatsApp herstellen op iPhone

Verwijderde Whatsapp berichten terughalen op een Android mobiel

Verwijderde WhatsApp berichten kun je op een Android mobiel herstellen via een Google Drive backup. Dit kan alleen als je WhatsApp backups hebt laten maken. Als er géén backup is gemaakt dan is het niet mogelijk om de verwijderde Whatsapp berichten te herstellen.

Let op: het terugzetten van de chatgeschiedenis van WhatsApp lukt niet in alle gevallen. Probeer dit dus alleen als het om belangrijke gesprekken gaat. Bedenk ook dat je de chats kwijtraakt die je na het maken van de backup hebt gehad.
 1. Open WhatsApp en ga naar menu/puntjes > Instellingen > Chats > Chat backup.
 2. Er staat aangegeven wanneer de laatste backup is gemaakt.
 3. Verwijder de WhatsApp app van je mobiel.
 4. Ga naar Google Play en installeer WhatsApp opnieuw.
 5. Verifiëer je telefoonnummer - dit moet hetzelfde nummer blijven - en kies Herstellen als Whatsapp vraagt of je je chats en media vanuit een back-up wilt herstellen. Volg de verdere instructies.
 6. Als je problemen hebt bij het terugplaatsen van de backup, kijk dan op: WhatsApp herstellen in Android