Online faxen

gratis faxen via internet
E-mail heeft de fax verdrongen, en faxapparaten zijn zeldzaam geworden. Wie toch nog wil faxen kan terecht bij online webdiensten om faxen te sturen en te ontvangen via internet. Ook een eigen faxnummer behoort tot de mogelijkheden.

Faxen via internet

HelloFax
Bij deze webdienst kun je gratis faxen verzenden naar elk faxnummer ter wereld. Met een betaald abonnement is het ook mogelijk om faxen te ontvangen. HelloFax heeft ook apps om de dienst direct te gebruiken vanuit Google Drive, Dropbox, OneDrive en Evernote.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Sturen van faxen is gratis. Voor het ontvangen is een betaald abonnement nodig.

eFax
Online dienst om tekst of documenten te faxen - zoals Word-documenten en PDF's - vanaf de computer, tablet of smartphone. Je kunt ook faxen ontvangen, waarbij je een bestaand faxnummer kunt gebruiken, of een nieuw faxnummer krijgt.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis proefabonnement, en betaalde abonnementen.

XOIP.nl
Uitstekende Nederlandse dienst voor faxen en andere telecom diensten. Na aanmelding krijg je een eigen XOIP nummer, waarmee je faxen en voicemail kan ontvangen op je e-mailadres. Je kunt een fax versturen via internet door te mailen naar een speciaal e-mailadres (met het faxnummer erin). Na het aanschaffen van een klein beltegoed worden de faxen verzonden. Je ontvangt een melding als de fax is aangekomen. XOIP werkt gemakkelijk, en is zeer betrouwbaar.
Taal: Nederlands.
Gratis: Faxen ontvangen is gratis, versturen kost 15 eurocent per pagina (naar een nummer in het binnenland).