Faxen via internet

gratis faxen via internet
E-mail heeft de fax verdrongen, en faxapparaten zijn zeldzaam geworden. Wie te maken heeft met een branche waarin faxen nog gangbaar is kan gebruik maken van digitale, zakelijke faxdiensten.Online faxen

HelloFax
Bij deze webdienst kun je gratis faxen verzenden naar elk faxnummer ter wereld. Met een betaald abonnement is het ook mogelijk om faxen te ontvangen. HelloFax heeft ook apps om de dienst direct te gebruiken vanuit Google Drive, Dropbox, OneDrive en Evernote.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Sturen van faxen is gratis. Voor het ontvangen is een betaald abonnement nodig.

eFax
Online dienst om tekst of documenten te faxen - zoals Word-documenten en PDF's - vanaf de computer, tablet of smartphone. Je kunt ook faxen ontvangen, waarbij je een bestaand faxnummer kunt gebruiken, of een nieuw faxnummer krijgt.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis proefabonnement, betaalde abonnementen.

Faxservice.nl
Zakelijke dienstverlener voor alle faxservices: digitaal versturen en ontvangen van faxen. Je kunt een fax versturen via internet door te mailen naar een speciaal e-mailadres. De faxserver kan ook gekoppeld worden aan bedrijfssoftware. Faxservice is een Nederlands bedrijf dat gebruik maakt van eigen software.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis proefaccount, betaalde abonnementen.

XOIP.nl
Nederlandse webdienst voor faxen en andere telecom diensten. Na aanmelding krijg je een eigen XOIP nummer, waarmee je faxen en voicemail kan ontvangen op je e-mailadres. Je kunt een fax versturen via internet door te mailen naar een speciaal e-mailadres (met het faxnummer erin). Na het aanschaffen van een klein beltegoed worden de faxen verzonden. Je ontvangt een melding als de fax is aangekomen. XOIP werkt gemakkelijk, en is zeer betrouwbaar.
Taal: Nederlands.
Gratis: Faxen ontvangen is gratis, versturen kost 15 eurocent per pagina (naar een nummer in het binnenland).