Faxen via internet

gratis faxen via internet
E-mail heeft de fax verdrongen, en faxapparaten zijn zeldzaam geworden. Wie te maken heeft met een branche waarin faxen nog gangbaar is kan gebruik maken van digitale, zakelijke faxdiensten.Online faxen

HelloFax
Bij deze webdienst kun je gratis faxen verzenden naar elk faxnummer ter wereld. Met een betaald abonnement is het ook mogelijk om faxen te ontvangen. HelloFax heeft ook apps om de dienst direct te gebruiken vanuit Google Drive, Dropbox, en andere platforms.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Sturen van faxen is gratis. Voor het ontvangen is een betaald abonnement nodig.

eFax
Online dienst om tekst of documenten te faxen - zoals Word-documenten en PDF's - vanaf de computer, tablet of telefoon. Je kunt ook faxen ontvangen, waarbij je een bestaand faxnummer kunt gebruiken, of een nieuw faxnummer krijgt.
Platform: Online.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis proefabonnement, betaalde abonnementen.

Faxservice.nl
Zakelijke dienstverlener voor alle faxservices: digitaal versturen en ontvangen van faxen. Je kunt een fax versturen via internet door te mailen naar een speciaal e-mailadres. De faxserver kan ook gekoppeld worden aan bedrijfssoftware. Faxservice is een Nederlands bedrijf dat gebruik maakt van eigen software.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis proefaccount, betaalde abonnementen.

XOIP.nl
Nederlandse webdienst voor faxen en andere zakelijke telecom diensten. Het verzenden van faxen kan worden geregeld via een beltegoed. Met een abonnement kun je faxen verzenden en ook ontvangen op een eigen faxnummer. Deze worden doorgestuurd naar je e-mailadres. Het versturen van de faxen verloopt via internet door te mailen naar een speciaal e-mailadres (met het faxnummer erin).
Taal: Nederlands.
Gratis: Nee, 2 euro per fax. Voor het ontvangen van faxen is een abonnement vereist.