Startpagina maken

startpagina maken
Goede startpagina's hebben veel meer te bieden dan links: nieuws, weer, e-mail, agenda, notities en zoekmachines. Alles samengesteld naar eigen smaak.

Netvibes
De slimste startpagina, vooral voor het volgen van nieuws. RSS-feeds zijn gemakkelijk bij te houden, en er zijn goede apps: kalender, notities, zoekvelden, weer, rekenmachines, enzovoorts. Netvibes is overzichtelijk, flexibel en ziet er strak uit. Je kan ook blokken met gewone links plaatsen. Registreren is eenvoudig.
Taal: Nederlands.

Symbaloo
Mooie, originele startpagina met een indeling in blokjes. Je kan direct zoeken in o.a. Google, Wikipedia, Marktplaats en De Telefoongids. Er zijn verschillende tabbladen met o.a. nieuws en RSS feeds. Je kan ook zelf tabbladen maken, en eigen feeds toevoegen.
In de Gallery zijn handige pagina's te vinden over onderwerpen, samengesteld door Symbaloo gebruikers en redacties. Bijvoorbeeld over de Olympische spelen of de iPhone.
Taal: Nederlands.

Klikklik
Deze startpagina is níet zelf te wijzigen, en er staan vooral links op naar overbekende websites. Toch: een alternatief voor Startpagina.nl
Taal: Nederlands.

Startme
Met Startme maak je snel een eenvoudige startpagina met links. Categorieën en links zijn zeer gemakkelijk toe te voegen en te wijzigen. Om de pagina op te slaan is het nodig om een e-mailadres op te geven.
Taal: Nederlands.

uStart
Bij uStart maak je binnen een minuut een persoonlijke startpagina. Je kiest zelf wat je op de pagina wilt: bijvoorbeeld nieuws, weer, mail, koersen of spelletjes. Je kan ook links op de pagina plaatsen via het blokje 'My links'.
Taal: Engels.