Startpagina maken

startpagina maken
Goede startpagina's hebben veel meer te bieden dan links: nieuws, weer, e-mail, agenda, notities en zoekmachines. Alles samengesteld naar eigen smaak.
Advertentie

Startpagina's

Netvibes
Bij deze dienst kun je een persoonlijk dashboard aanmaken: een slimme startpagina op internet. Je kunt hierop inloggen vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Op je dashboard kun je blokken met links (bladwijzers) aanmaken, feeds, zoekboxen en widgets. Netvibes heeft een overzichtelijke indeling met tabbladen, en is zeer flexibel.
Om een blok met links toe te voegen aan Netvibes kies je + Toevoegen > Essential apps > Link module.
Taal: Nederlands.
Registreren: Ja. Symbaloo
Mooie, originele startpagina met een heldere indeling in blokjes. Je kunt direct zoeken in o.a. Google, Wikipedia, Marktplaats en De Telefoongids. Er zijn verschillende tabbladen met o.a. nieuws en RSS feeds. Uiteraard kun je je eigen bladwijzers opslaan en organiseren via tabbladen, en feeds toevoegen.
In de Gallery zijn handige pagina's te vinden over onderwerpen, samengesteld door Symbaloo gebruikers en redacties. Bijvoorbeeld over de Olympische spelen of de iPhone.
Taal: Nederlands.
Registreren: Ja.

Klikklik
Deze startpagina is níet zelf te wijzigen, en er staan vooral links op naar overbekende websites. Toch: een alternatief voor Startpagina.nl
Taal: Nederlands.

Startme
Met Startme maak je snel een eenvoudige startpagina met links. Categorieën en links zijn zeer gemakkelijk toe te voegen en te wijzigen. Om de pagina op te slaan is het nodig om een e-mailadres op te geven.
Taal: Nederlands.

uStart
Bij uStart maak je binnen een minuut een persoonlijke startpagina. Je kiest zelf wat je op de pagina wilt: bijvoorbeeld nieuws, weer, mail, koersen of spelletjes. Je kan ook links op de pagina plaatsen via het blokje 'My links'.
Taal: Engels.

Advertentie

Open tabbladen bewaren

Freezetab
Deze plugin voor de Chrome browser biedt een alternatief voor het bewaren van bladwijzers: opslaan van al je open tabbladen op datum. Dit is handig als je haast hebt, of er een hekel aan hebt om bladwijzers stuk voor stuk in mappen te bewaren: Freezetab bewaart in één keer alle tabbladen met een datum erbij, zodat je ze later via een kalender weer terug kunt vinden.
Platform: Chrome.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.