Startpagina maken

startpagina maken
Een eigen startpagina met nieuwsfeeds, weer, e-mail, notities en je eigen bladwijzers is heel handig. Deze online bookmark managers maken het gemakkelijk om zo'n persoonlijke startpagina aan te maken.


Startpagina's

Netvibes
Netvibes is een stijlvol persoonlijk dashboard met uitgebreide mogelijkheden. Je kunt hierop inloggen vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Op je dashboard kun je blokken plaatsen met - bijvoorbeeld - nieuws, feeds, zoekboxen, mail, agenda, notities en bladwijzers. Netvibes heeft een overzichtelijke indeling met tabbladen, en is zeer flexibel.
Om een blok met links toe te voegen aan Netvibes kies je + Toevoegen > Essential apps > Link module.
Taal: Deels Nederlands, Engels.
Registreren: Ja.

Symbaloo
Mooie persoonlijke startpagina's met een heldere indeling in blokjes. Uiteraard kun je zelf blokjes met een link aanmaken, en - bijvoorbeeld - zoekboxen, nieuwsfeeds, widgets en extra tabbladen toevoegen. Voor docenten en scholen biedt Symbaloo speciale accounts met uitgebreide mogelijkheden voor het organiseren en delen van educatieve linke en content.
Taal: Nederlands.
Registreren: Ja.

Klikklik
Als je geen zin hebt om zelf bladwijzers te organiseren: deze startpagina biedt een compact overzicht van bekende - vaak commerciële - websites, ingedeeld in categorieën. Je kunt geen eigen links toevoegen of verwijderen.
Taal: Nederlands.
Registreren: Nee.

Startme
Startme is een uitgebreide bookmark manager waar je snel een pagina met links en widgets kunt aanmaken. Blokken met links, en - bijvoorbeeld - weer en nieuws zijn gemakkelijk toe te voegen en te wijzigen.
Taal: Nederlands.
Registreren: Ja.

uStart
Bij uStart maak je binnen een minuut een persoonlijke startpagina aan. Je deelt zelf de pagina in met - bijvoorbeeld - nieuws, weer, mail, sport of spelletjes. Je kunt ook eigen links op de pagina plaatsen via het blokje 'My links'.
Taal: Engels.
Registreren: Ja.

Open tabbladen bewaren

Freezetab
Deze plugin voor de Chrome browser biedt een alternatief voor het bewaren van bladwijzers: opslaan van al je open tabbladen op datum. Dit is handig als je haast hebt, of er een hekel aan hebt om bladwijzers stuk voor stuk in mappen te bewaren: Freezetab bewaart in één keer alle tabbladen met een datum erbij, zodat je ze later via een kalender weer terug kunt vinden.
Platform: Chrome.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.