TV kijken op internet


tv
Het aanbod van TV-zenders op internet groeit nog steeds. Ook regionale zenders en themakanalen zijn online, en de beeldkwaliteit is soms verrassend goed.

NPO Live
Uitzendingen van de Nederlandse Publieke Omroep op internet, zoals NPO 1 2 3, Nieuws, Cultura, 101, Politiek, Best, Zapp en Zappelin.

Alle kanalen
Handige website voor het bekijken van Nederlandse, Belgische en regionale zenders, themakanalen en 1000+ buitenlandse tv-zenders op internet.

BVN
BVN staat voor 'het Beste van Vlaanderen en Nederland. Deze zender richt zich op Nederlandstaligen in het buitenland, met een een selectie van programma's van NPO en VRT. BVN is wereldwijd te ontvangen via internet, satelliet en in sommige landen via de kabel.

NLziet
Deze betaaldienst biedt toegang tot het aanbod van NPO, SBS en RTL, voor een vast bedrag per maand. Van de meeste programma's kun je uitzending tot een jaar geleden terugkijken, zonder reclame. De beeldkwaliteit is beter dan bij Uitzending Gemist, maar geen HD.

Gemiste TV uitzendingen

NPO.nl
Een wisselend aanbod van uitgezonden programma's van de Nederlandse Publieke Omroep, waarin je kunt bladeren naar o.a. sport, film, jeugd, informatief en documentaire.

TVblik
Uitzendingen terugkijken van alle Nederlandse zenders: zowel de publieke als de commerciële omroepen. Je kan ook een profiel aanmaken voor het bijhouden van lijstjes en het ontvangen van reminders voor je favoriete programma's.

Tijdlijn 60 jaar televisie
Prachtig overzicht van Nederlandse TV van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

TV internationaal


AnyTV
Klein programma dat toegang biedt tot duizenden tv-kanalen, radio en videoclips uit de hele wereld, gesorteerd op land en genre.
Platform: Windows 8, 7, Vista met breedband internet.
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja. Er is een betaalde versie met meer kanalen.

Livestation
Livestation is gericht op nieuws: o.a. Reuters, BBC World News, France 24 en Al Jazeera worden doorgegeven met uitstekende HD beeldkwaliteit. Je kan ook zelf zenders toevoegen. De zenders zijn online te bekijken of met een mediaplayer, die op de computer wordt geinstalleerd. Deze player is klein en blijft altijd zichtbaar: over andere vensters heen. Ongevraagd geeft Livestation ook meldingen van wereldnieuws. Wie dit niet wil kan deze optie uitschakelen.
Platform: Android, iOS, Windows.
Nederlands: Nee.
Gratis: Sommige zenders zijn gratis. Premium zenders kosten $1,99 per maand.

Miro
Miro is een mediaplayer ook die toegang geeft tot TV-zenders, High Definition programma's en internet video's. Je kan zoeken naar video's op internet, en je collectie van video's en muziek organiseren. Miro heeft interessante extra's, zoals abonneren op podcasts en downloaden via BitTorrent. Er is een flink aanbod van - meest Amerikaanse - zenders.
Platform: Windows, Mac OS X, Linux met breedband internet.
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja. Open Source programma.