Uitnodiging sturen via Facebook

facebook uitnodiging
Feestje? Je kunt mensen uitnodigen voor een evenement via je Facebook pagina. Handleiding voor het sturen van Facebook uitnodigingen.Het is handig om uitnodigingen voor een feestje via Facebook te sturen: het kost niets, en veel mensen zijn op die manier in één keer te bereiken. Mensen die niet op Facebook zitten kun je toch toevoegen door een mailadres of SMS te sturen. Je kunt je Facebook vrienden met één klik toevoegen, en volgen hoeveel mensen er hebben aangeklikt dat ze komen. Een nadeel is dat niet iedereen zal reageren op een uitnodiging. Gaat het om een heel belangrijk evenement, of heb je veel vrienden die niet actief zijn op het platform: stuur een uitnodiging per post of e-mail: dat valt meer op.

Kijk voor het ontwerpen van een mooie digitale uitnodiging op: Uitnodiging maken

Uitnodiging sturen via Facebook

 1. Ga in Facebook naar je Startpagina en klik links op Evenementen.

  uitnodiging maken

 2. Klik op Evenement maken.
 3. Kies tussen een Openbaar evenement (voor iedereen zichtbaar) of een Privé-evenement (alleen zichtbaar voor vrienden).

  uitnodiging maken

  uitnodiging maken

 4. Vul altijd de evenementnaam, datum/tijd en locatie in. Geef ook een omschrijving op. Haal zonodig het vinkje weg bij Gasten kunnen vrienden uitnodigen.
 5. Klik op Evenement maken..
 6. Klik op Vrienden uitnodigen. Klik op de namen van de vrienden die je wilt uitnodigen en klik op Opslaan. Je kunt ook uitnodigen per e-mail of SMS. Per evenement kun je maximaal 500 mensen uitnodigen.
 7. Klik op Maken.
 8. Er wordt nu een pagina voor je evenement aangemaakt waar je o.a. foto's kan plaatsen, berichten delen en details bewerken. Je kan hier later ook nog meer mensen uitnodigen.
 9. De uitgenodigde vrienden krijgen een bericht, waarin ze kunnen klikken op deelnemen, misschien of afwijzen. Op je evenement pagina kun je de reacties volgen.