Euroteken typen

euroteken windows mac toetsenbord typen
Waar is het € Euro teken op het toetsenbord van een Windows PC of een Apple Macbook? Zo vind je het op een QWERTY (NL) of op een AZERTY (BE) toetsenbord.Euroteken typen op een Windows toetsenbord

euroteken toetsenbord Alt Gr toets werkt niet euroteken toetsenbord Alt Gr toets werkt niet
Op een Nederlands toetsenbord (QWERTY) is meestal een euroteken aanwezig bij de 4 of 5 toets (boven de letters). Op een Belgisch toetsenbord (AZERTY) zit het meestal bij de E-toets.
Je typt dit euroteken door Alt Gr (de rechter Alt knop) in te drukken, samen met de cijfertoets waar het euroteken op staat.

Geen € op het toetsenbord? Het is altijd mogelijk om Alt + 0128 in te drukken. Houd de linker Alt-knop ingedrukt, en typ de cijfers in het nummerblok.

Euroteken typen op een Macbook

euroteken toetsenbord Alt Gr toets werkt niet Op de meeste Mac toetsenborden is een euroteken aanwezig op de 2-toets. Je typt dit euroteken door de Option-toets in te drukken, samen met de 2-toets.

Geen euroteken op het Mac toetsenbord?
Op sommige toetsenborden geeft de combinatie Option + 2 een ™ teken.
Gebruik dan de combinatie Option + Shift + 2.

Het Euro teken op het toetsenbord werkt niet

Als je op een Windows-toetsenbord een euroteken kon typen door Alt Gr in te drukken (en de toets met het euroteken), maar dit nu opeens niet meer werkt, dan is vermoedelijk de Alt Gr-toets van functie veranderd. Om te herstellen: druk op Functie-toets + Alt Gr.
euroteken toetsenbord Alt Gr toets werkt niet euroteken toetsenbord Alt Gr toets werkt niet

Werkt het typen van het euroteken dan nog steeds niet, of verschijnt er een verkeerd teken? Misschien is de taalinstelling van het toetsenbord niet goed. Kijk voor het herstellen hiervan op: Toetsenbord herstellen