Monopoly online

monopoly online
De beste apps en sites om Monopoly te spelen tegen de computer, of multiplayer: tegen échte tegenstanders. Er zijn verschillende online Monopoly spellen en varianten.Monopoly apps en websites

Millionaire Tycoon (iOS)
Dit is een Monopoly-variant voor de iPhone met mooie 3D graphics. Je loopt door San Francisco, Parijs, Melbourne of Hong Kong, waar je plekken kan kopen en huizen bouwen. Er zijn ook andere elementen in het spel - zoals advocaten en auto's - maar de basis blijft hetzelfde: gooien met de dobbelsteen, en je medespelers geld aftroggelen. Je speelt Millionaire Tycoon tegen de computer, of met maximaal 5 eigen medespelers.
Platform: iPhone, iPod Touch, iPad.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis en betaalde versie.

Monopoly Junior
Eenvoudig Monopoly spel: het bord is klein, met minder straten dan in het grote spel. De straten zijn aan het begin al verdeeld, zodat je meteen kan beginnen met het kopen van huizen. Veel meer dan huizen kopen - en later hotels - is er niet te doen. Je speelt tegen de computer, en een potje duurt niet te lang.
Platform: Online.
Taal: Nederlands.
Registreren: Nee.
Gratis: Ja.

Monopoly the World Edition
Hier wordt Monopoly gespeeld met wereldsteden, zoals Parijs, Shanghai, Barcelona en New York. Meestal speel je tegen drie computers, maar er kunnen ook echte spelers bij zijn. Je kan steden kopen, huizen en hotels bouwen, en onderhandelen met medespelers/computers. Als iemand een stad niet koopt wordt hij geveild: de andere spelers mogen dan een bod doen. Alles werkt vlot en een spel duurt niet te lang, maar wordt wel onderbroken door reclame (tenzij je geregistreerd bent).
Platform: Online.
Taal: Engels.
Registreren: Nee, dan wel met reclame.
Gratis: Ja.

Rento (Android) | Rento (iOS)
Rento is een uitstekende Monopoly-variant, waarin je tegen de computer kunt spelen of tegen online tegenstanders (multiplayer). Spelen tegen vrienden kan ook, en offline kun je ook spelen. Het bord ziet er anders uit dan in het klassieke Monopoly: je koopt landen in plaats van straten, en in plaats van kanskaarten is er een Rad van Fortuin. Maar het principe is hetzelfde: alles draait om het verdienen van geld, en het failliet laten gaan van je tegenstanders.
Platform: iOS, Android.
Taal: Engels en andere talen.
Gratis: Ja.

Monopoly Multiplayer download

Galactic Magnate
Om Galactic Magnate te spelen moet je het spel eerst op de PC installeren. Daarna kun je zien welke spelers er online zijn, en meedoen aan een spel. Je kunt chatten, en er is een ranking van spelers.
Dit spel ziet er anders uit dan het klassieke Monopoly, maar je speelt hetzelfde. Je koopt plekken op het bord, en als je alle plekken van een bepaalde kleur hebt kun je daar diensten aanbieden. Je ontvangt salaris bij het passeren van Start, en er is een gevangenis. Het gelukselement is hier kleiner: er zijn geen kanskaarten.
Platform: Windows (alle versies), Linux.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.