De eigenaar van een domeinnaam achterhalen

eigenaar website achterhalen
De eigenaar van een website is te controleren via de registratie van de domeinnaam. Nederlandse en Belgische domeinnaamhouders kunnen online worden opgezocht bij SIDN en DNS Belgium.
Kijk voor het vinden van vrije domeinnamen op: Beschikbare domeinnamen zoeken

Geen contactgegevens?
Websites vermelden soms geen juiste contactgegevens. Wie - om welke reden dan ook - wil natrekken wie er achter zit, of contact wil opnemen met de eigenaar van een website, kan in een Whois register opzoeken op wiens naam de domeinnaam is geregistreerd. Vaak is dit de eigenaar van de website, of een bedrijf dat in contact staat met deze eigenaar (zoals de webdesigner).
Let op: steeds vaker worden alleen de gegevens vermeld van het bedrijf waar de website is geregistreerd, en worden de gegevens van de website-eigenaar afgeschermd.

Advertentie

NL domeinnamen opzoeken (Nederland)

SIDN
Typ een .NL domeinnaam in het zoekveld, en klik op OK. Vink in het volgende scherm het vakje Accoordverklaring aan, en klik op OK. De houder van de domeinnaam is de eigenaar, de registrar is het bedrijf dat de domeinnaam voor de eigenaar heeft geregistreerd. Via het e-mailadres dat vermeld wordt als Administratieve contactpersoon kun je contact opnemen met de eigenaar.

BE domeinnamen opzoeken (België)

DNS
Typ een domeinnaam in het zoekveld, en klik op de blauwe pijl. In de resultaten wordt vermeld dat de domeinnaam niet beschikbaar is. Klik op WHOIS om informatie op te zoeken over de eigenaar. Je ziet vervolgens de adres- en contactgegevens van de eigenaar.

Wereldwijde domeinnamen opzoeken

ICANN WHOIS
Hier kun je de eigenaar natrekken van generieke domeinnamen, zoals .com .edu .info .net en .org
ICANN is de internationale organisatie die verantwoordelijk voor de uitgifte van Top Level Domeinen.

Global Whois
Deze dienst zoekt wereldwijd in meer dan 350 Whois databases. Je kunt hier praktisch alle domeinnamen checken, zoals bijvoorbeeld .tk en .nu domeinen.