Tweets inplannen

tweets inplannen
Serieuze twitter-gebruikers zetten tweets van te voren klaar, om ze te verzenden op het beste moment. De app Buffer is daarvoor een handig hulpmiddel.
Kijk voor het slim gebruiken van hashtags op: Twitter hashtags gebruiken

Tweets inplannen met Buffer

Buffer is een handig programma om posts op Twitter, Facebook en LinkedIn in te plannen. In de Buffer app kun je tweets opslaan, en instellen wanneer ze worden gepost. Het werkt geheel via de website, of met een extensie in de Chrome browser: vanuit Chrome kun je dan met één klik een link aan Buffer toevoegen. In deze handleiding wordt gebruik gemaakt van de Chrome Extensie.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis t/m 10 opgeslagen tweets, daarboven betaald abonnement.

 1. Ga in de Chrome browser naar Buffer en log in met je Twitter account.
 2. Klik op Install in Seconds om de Chrome extensie te installeren.
 3. Klik op het Buffer icoon in de browserbalk om te zien hoe het werkt: er wordt automatisch een tweet aangemaakt.

  tweets inplannen

 4. Klik op de groene knop Buffer om de tweet toe te voegen aan je wachtrij in Buffer.
 5. Klik op Account om naar de Buffer website te gaan. Klik op de naam van je twitteraccount: er opent een lijst met de tweets die zijn klaargezet.
 6. Klik op Schedule om het tijdschema van je tweets te bepalen. Je kan een schema opstellen om je tweets dagelijks op dezelfde uren te verzenden. Standaard staan hier de uren ingesteld die bekend staan als de gunstigste tijdstippen om tweets te verzenden.

  tweets inplannen

 7. Het is ook mogelijk om een tweet niet volgens het schema, maar op een zelf aangegeven tijdstip te verzenden. Ga hiervoor naar de lijst met opgeslagen tweets, beweeg de muis over het tijdstip onderaan en klik op Switch to Custom Time. Er opent een venster waarin je datum en tijd kan opgeven. Bij het aanmaken van een tweet met de Chrome extensie kun je dit ook direct doen, door op het klok-icoon te klikken.

  tweets inplannen