MP4 video afspelen


mp4 afspelen
MP4 video kan worden afgespeeld door vele videoplayers, waaronder QuickTime Player en Windows Media Player. Als een van deze programma's op de computer aanwezig is zal de video hierin automatisch afgespeeld worden.Wat zijn MP4 bestanden?
MP4 (.mp4) is een multimedia container formaat, dat meestal MPEG-4 video bevat. Er kunnen ook audiobestanden en ondertitels in een MP4 bestand zitten.

MP4 afspelen op een Mac of Windows computer

QuickTime Player
Deze kleine mediaspeler van Apple kan de meeste MP4 video afspelen. QuickTime Player kan uiteraard ook overweg met Apple QuickTime Movie bestanden (MOV) en andere typen video.
Platform: Windows, Mac OS X.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

VLC media player
Compacte mediaplayer die zeer veel audio, videobestanden, streams en ondertitels kan afspelen. VLC heeft ook geen moeite met het afspelen van DVD's, video-CD's en Blu-ray-schijven. Je kunt met dit programma ook DVD's opslaan, streaming video opnemen, en video's naar het internet streamen. VLC is een programma zonder toeters en bellen.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X, Linux, Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Open Source software.

Windows Media Player 12
De nieuwste versie van Windows Media Player biedt ondersteuning voor MP4. Deze versie is aanwezig in Windows 10, en in upgrades naar Windows 10 vanuit Windows 8.1. MP4 bestanden kunnen hierin dus worden afgespeeld zonder extra codecs te installeren.
Platform: Windows 10.
Taal: Nederlands.
Gratis: Onderdeel van Windows 10.

MP4 afspelen op oudere Windows computers

Advanced Codecs for Windows 7, 8, 10
Door deze codec bundel te installeren maak je vrijwel alle video - waaronder MP4 - afspeelbaar in Windows Media Player, of in andere mediaplayers. Let op: dit pakket komt gebundeld met verschillende 'aanbiedingen'. Deze extra software heb je niet nodig en kun je overslaan door op de Skip button te klikken.

MP4 afspelen op een iPad of Android tablet

VLC media player
Deze compacte mediaplayer is ook beschikbaar voor iPad. Je kunt er vrijwel alles mee afspelen, zoals muziek, videobestanden, streams en ondertitels. VLC is een programma zonder toeters en bellen.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X, Linux, Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Open Source software.

Online omzetten van MP4 video

Convert Files
Op deze website kun je MP4 video online laten omzetten naar een ander formaat. Na het uploaden van de MP4 ontvang je direct een link om het nieuwe bestand te downloaden. Er wordt o.a. geschreven naar .mpeg .avi en .flv.