Drivers downloaden

harde schijf opruimen
Bij het installeren van hardware of software wordt soms gemeld dat je de drivers moet updaten, bijvoorbeeld van je videokaart. Waar vind je die drivers?

Drivers downloaden van de website van de fabrikant

Meestal kun je de drivers van een apparaat of kaart downloaden van de website van de fabrikant. Dit is de meest betrouwbare bron voor actuele drivers. Zorg dat je het typenummer van je apparaat bij de hand hebt.

Zoek op de website van de fabrikant naar drivers bij Support, Customer service of Downloads. Je kan ook het typenummer van je apparaat invoeren in een zoekveld. Sommige bedrijven - zoals bijvoorbeeld NVDIA - beschikken over tools die je computer kunnen scannen en direct aangeven welke driver je nodig hebt.

Drivers downloaden vanaf een download website

Als de driver niet te vinden is bij de fabrikant kun je zoeken bij een download website. Onderstaande websites zijn betrouwbaar, maar downloaden van de website van de fabrikant is altijd de eerste keus: daarbij weet je zeker dat je meest recente versie hebt. Gebruik geen gratis tools die beloven om alle drivers op je computer in één keer te upgraden: upgraden van drivers is alleen nodig als je een melding krijgt, en dit soort software kan ongewenste programma's op je systeem installeren.

Download.com
Download.com heeft de nieuwste drivers voor PC en Mac. Blader naar je apparaat, of vul het merk en type in het zoekveld in.
Taal: Engels.

Driverguide.com
Grote database met nieuwe en oude drivers voor alle mogelijke apparaten.
Taal: Engels.