Twitter gehackt? Problemen oplossen

Twitter gehackt
Als je te horen krijgen dat er spam vanaf je Twitter account wordt verstuurd dan is je Twitter account gehackt. Spammers maken op deze manier misbruik van Twitter accounts om reclame en malware te verspreiden.

Spam via Twitter

'Hello this user is posting nasty things about you'
'I make $350-$1000 a day from home'
'I scored a 132 on this iq test'

Dit soort spam berichten worden steeds vaker als Twitter privé-bericht (DM) verstuurd. De berichten komen via het account van één van je volgers, waar ze verstuurd worden door een app die spammers hebben geplaatst. De logingegevens van zo'n account zijn meestal bemachtigd via phishing: valse mailtjes waarin gevraagd wordt om in te loggen met je Twitter account. Meestal merkt iemand pas dat zijn of haar account gehackt is als er geklaagd wordt over spam.

Controleren of je Twitter account is gehackt

  1. Klik rechtsboven in Twitter op het tandwiel en kies Privé-berichten.
  2. Kijk of er spam berichten zijn verzonden vanuit jouw naam.
    Zo ja, dan wordt je account misbruikt door spammers.

Gehackt Twitter account herstellen

  1. Klik rechtsboven in Twitter op het tandwiel en kies Instellingen.
  2. Ga naar Applicaties.
  3. Je ziet nu de programma's die gebruik maken van jouw account. Programma's die je niet kent, en zelf geen toegang hebt gegeven kun je uitschakelen: Toegang intrekken.
  4. Ga naar Wachtwoord en maak een nieuw wachtwoord aan.
  5. Wachtwoord vergeten? Kijk op: Twitter wachtwoord vergeten
  6. Stuur een tweet waarin je excuses maakt voor de spam en meldt dat je account misbruikt werd door spammers, maar nu weer in orde is.

Ik kom er niet uit

Als het niet lukt om je Twitter account te herstellen kun je contact opnemen met Twitter via: Mijn account is gehackt of gecompromitteerd.