Google Sites

handleiding Google SitesVeel organisaties hebben een interne website nodig die gemakkelijk te onderhouden is. De gratis webdienst van Google maakt het mogelijk om - zonder technische kennis - een intranet te maken met agenda, adressenlijst, documenten en foto's.

Kijk voor het maken van een gratis website, blog of online dagboek op: Gratis website
Informatie over foto-websites: Online portfolio's

Wat is Google Sites?
Google Sites is bedoeld voor het maken van een intranet - een interne website - voor bijvoorbeeld een team, club, familie of vereniging. Je kunt hiermee gemakkelijk informatie en documenten uitwisselen. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een computer met internetverbinding. Google Sites werkt naadloos samen met andere diensten van Google, zoals Gmail, Google Drive/Documenten, Agenda en Foto's, en het is volledig gratis.
Een Google Site is gemakkelijk zelf aan te passen, ook door verschillende mensen. Het is niet geschikt als je een eigen vormgeving wil gebruiken, en ook niet voor zakelijke websites. De technische mogelijkheden zijn beperkt, en het maakt inmiddels een wat verouderde indruk.

Advertentie

Google Sites handleiding

Wat staat er in deze handleiding?
In 10 stappen wordt een website gemaakt met Google Sites. Alles komt langs: het maken van een account, pagina's en menu, en het toevoegen van nieuws, foto's en agenda.
Let op: deze handleiding is gebaseerd op de klassieke versie van Google Sites. De nieuwe versie van Google Sites wijkt hiervan af.

pdfDownload de complete handleiding (pdf)