Google Sites

handleiding Google Sites
Veel organisaties hebben een interne website nodig die gemakkelijk te onderhouden is. De gratis webdienst van Google maakt het mogelijk om - zonder technische kennis - een intranet te maken met agenda, adressenlijst, documenten en foto's.Wat is Google Sites?
Google Sites is bedoeld voor het maken van een intranet - een interne website - voor bijvoorbeeld een team, club, familie of vereniging. Je kunt hiermee gemakkelijk informatie en documenten uitwisselen. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een computer met internetverbinding. Google Sites werkt naadloos samen met andere diensten van Google, zoals Gmail, Google Drive/Documenten, Agenda en Foto's, en het is volledig gratis.
Een Google Site is gemakkelijk zelf aan te passen, en kan ook door verschillende mensen worden beheerd. Het is niet zo geschikt als je belang hecht aan een eigen vormgeving, en is niet gericht op zakelijke websites. De technische mogelijkheden zijn beperkt, en het maakt een wat verouderde indruk.

Kijk voor het maken van een gratis website, blog of online dagboek op: Gratis website
Informatie over foto-websites: Online portfolio's

Google Sites handleiding

Wat staat er in deze handleiding?
In 10 stappen wordt een website gemaakt met Google Sites. Alles komt langs: het maken van een account, pagina's en menu, en het toevoegen van nieuws, foto's en agenda.
Let op: deze handleiding is gebaseerd op de klassieke versie van Google Sites. De nieuwe versie van Google Sites wijkt hiervan af.

pdfDownload de complete handleiding (pdf)