M4A omzetten naar MP3

m4a naar mp3
M4A is een bestandstype van Apple, waarbij de audio gecodeerd is met AAC (Advanced Audio Coding). Net als MP3 wordt hierbij gebruik gemaakt van lossy compression. AAC is een opvolger van MP3 en heeft over het algemeen een betere geluidskwaliteit dan MP3.Hoe speel je M4A af?
M4A kan standaard worden afgespeeld op Apple apparaten, maar ook met Windows Media Player 12.
Kijk voor mediaplayers die M4A standaard kunnen afspelen op muziekspelers

M4A bestanden en DRM
Op M4A muziekbestanden uit de Apple Music Store zaten vroeger afspeelbeperkingen (DRM). Deze bestanden zijn via een omweg om te zetten naar een ander formaat: brand de bestanden met op een CD, en rip daarna de CD. Een andere mogelijkheid is om de bestanden af te spelen op te computer, en op te nemen met een audiorecorder. Je kunt het geluid dan opslaan in MP3-formaat. Inmiddels bieden de meeste muziekwinkels, waaronder Apple Music, DRM-vrije muziek.

M4A naar MP3 converters

Cloud Convert
Uitstekende website voor het online omzetten van audio, video en documenten tot 1 GB.
  1. Ga naar Cloud Convert
  2. Klik op Select Files om je M4A bestand te uploaden. Door op het pijltje te klikken kun je bestanden toevoegen van de computer en o.a. DropBox, Google Drive en OneDrive.
  3. Standaard wordt het M4A-bestand omgezet naar een MP3 met een variable bitrate van 250 kbps. Je kunt dit wijzigen naar een hogere bitrate door op het m4a to mp3 steeksleutel-icoon te klikken. Ook andere instellingen zijn dan te wijzigen.
  4. Klik op Start Conversion om te beginnen met omzetten. Als de MP3 klaar is kun je klikken op Downloaden.
Bij een gratis account hanteert Cloud Convert een limiet van 25 conversieminuten per dag.
Platform: Online.
Taal: Engels.

Convert Files
Ook de website Convert Files kan online een M4A bestand naar MP3 omzetten. Na het uploaden van het bestand ontvang je direct een link om het nieuwe bestand te downloaden. Convert Files werkt met meerdere bestandstypen - audio, video en documenten - maar kan maar één bestand tegelijk verwerken.
Platform: Online.
Limiet: Bestanden tot 200 MB.
Taal: Engels.

Office Converter
Online converteer-website die vlot werkt: klik op Add Files om één of meerdere M4A bestanden te selecteren. Je kunt hier maximaal 10 MB uploaden. Klik op Options om zonodig de bitrate en het volume te wijzigen. Na het omzetten ontvang je direct een link om de MP3 te downloaden.
Platform: Online.
Taal: Engels.

Switch
Uitstekend programma om M4A naar MP3 te converteren, of andere bewerkingen uit te voeren op geluidsbestanden. Switch is zeer gemakkelijk in gebruik. Je kunt de bitrate van de MP3 instellen via Options. Meer instellingen zijn te regelen via File - Options: o.a. normaliseren van bestanden en het toevoegen van tags. Als er tijdens de installatie van Switch wordt aangeboden om ook andere programma's te installeren, kun je deze optie uitvinken.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja, voor privé-gebruikers. Er is een betaalde Pro-versie.