Virtuele tours kunst en cultuur

Virtuele tour kunst en cultuur
Deze virtuele tours en 360° panorama's brengen kunst, cultuur en wetenschap bij je thuis, of in de klas. Voor een bezoek aan Antiek Rome of het Louvre, maar ook voor Nederlands erfgoed, zoals het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis of het Woudagemaal.Het Achterhuis Online
Multimedia presentatie over Anne Frank, waarbij je het achterhuis virtueel kunt bezoeken. De ruimtes zijn voorzien van informatie en fragmenten uit Anne's dagboek.

Kijk voor het zelf maken van 360° foto's en panorama's op: Panorama foto's

The birth of the Eiffel Tower
Mooie presentatie van Google over het ontwerp en de bouw van de Eiffeltoren in Parijs. Inclusief een 360° panorama vanaf de top.

Bruegel unseen masterpieces
360° presentatie over het schilderij 'Val der opstandige engelen' van Pieter Bruegel de Oude.

Closer to Van Eyck
De kleinste details én infraroodbeelden van het Lam Gods van de gebroeders uit 1432. Het originele altaarstuk bevindt zich in de Sint-Baafskathedraal in Gent.

Google Arts & Culture
Een verzameling van multimedia presentaties van musea en archieven uit de hele wereld. Je kunt hier bladeren door een culturele schatkamer met kunst, archeologie, geschiedenis en natuurschatten uit de hele wereld. Het beeldmateriaal is daarbij in hoge resolutie: je kunt inzoomen om de kleinste details te ontdekken.

Google Streetview Treks
Prachtige presentaties van Google Streetview over beroemde cultuur- en natuurschatten zoals de stad Petra in Jordanië, de piramiden van Gizeh, Mount Fuji in Japan en de Burj Khalifa in Dubai.

Google World Wonders
Prachtige website om monumenten van de UNESCO Werelderfgoedlijst te bekijken met Google Streetview. Je kan 'rondlopen', inzoomen en de omgeving van verschillende kanten bekijken. Verder is er volop informatie te vinden en foto's en video's van de locaties. Te zien zijn o.a: Pompeii, Stonehenge, de molens van Kinderdijk, tempels in Kyoto en de historische centra van Florence, Siena en San Gimignano. De locaties zijn ook te vinden via Google Streetview Special Collection.

Ghost orchestra in de Notre Dame
Virtual reality opname van een concert van Jules Massenet in de Notre Dame, ter gelegenheid van het 850-jarig bestaan van de Parijse kathedraal. Het geluid is aangepast aan je positie en kijkrichting, zodat je de muziek ervaart zoals ze in de ruimte klinkt.

Lascaux
Een virtueel bezoek aan de grotten van Lascaux in Frankrijk.Het Louvre
In deze virtuele tour kun je de Egyptische afdeling bezoeken, en de afdeling met de geschiedenis van het Louvre. Je kan door de zalen bewegen en voorwerpen aanklikken voor meer informatie (Frans of Engelstalig). Ook de kaart linksonder is te gebruiken om naar een andere zaal te gaan.

NASA Ultra Dev Video
Prachtige opnamen van de aarde vanuit de ruimte, de zon, de maan, Jupiter en andere space-onderwerpen in hoge resolutie.

De Sixtijnse kapel
Een spectaculaire inkijk in de Sixtijnse kapel in Rome, met fresco's van Michelangelo. Klik op + om in te zoomen.

Rome Reborn
Een tour door antiek Rome, waarbij je door een 3D reconstructie vliegt. Deze video biedt een spectaculaire impressie van de oude stad, met o.a. het Circus Maximus, de boog van Constantijn en het Forum Romanum. Rijksmuseum
Meer dan 250.000 werken uit de collectie van het Rijksmuseum zijn hier online te zien in zeer hoge resolutie. Je kunt de afbeeldingen ook bewerken, downloaden en bestellen als poster.

Sint-Pietersbasiliek
Zeer gedetailleerde 360° panorama's van verschillende delen van de Sint-Pieter in Rome. Klik op + om in te zoomen.

Topo Tijdreis
Bijzondere website van het Kadaster waarin je kunt inzoomen op een kaart van Nederland, en teruggaan in de tijd door te bladeren door oude topografische kaarten.

Woudagemaal 360° (iOS)
Prachtige virtuele tour van het Woudagemaal in Lemmer (UNESCO Werelderfgoed) waarbij je het gemaal in werking ziet. Tik op de aangegeven zônes in beeld om - bijvoorbeeld - de werking van de stoomketel te zien.