Digitaal smoelenboek

smoelenboek maken
Een online, digitaal smoelenboek verbetert de communicatie tussen collega's, en maakt het mogelijk om kennis over elkaars skills beter te benutten. Een smoelenboek maken - en bijhouden - wordt met deze software een stuk eenvoudiger.Smoelenboek software

Bitrix24
Bitrix24 is een intranet-programma dat werkt als een sociaal netwerk, zoals Facebook. Alle informatie staat online; je kunt er berichten posten, reageren op berichten, events plannen, chatten, enzovoorts. Binnen het Bitrix-netwerk kun je ook een smoelenboek (Employee Directory) aanmaken, waarin je kunt zoeken en bladeren door de profielen van collega's. De gegevens in deze profielen worden niet centraal bijgehouden, maar door de medewerkers zelf. Dat is natuurlijk handig, maar zorgt wel voor een risico dat de informatie niet wordt bijgehouden, en na verloop van tijd niet meer klopt.
Platform: Online, iPhone, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis tot 12 medewerkers. Daarboven betaalde accounts.

LinkedIn Lookup
N.B: Het is niet mogelijk om nieuwe accounts aan te maken bij LookUp omdat de tool wordt gereorganiseerd.
Lookup is een zakelijke app van LinkedIn, voor de profielen van collega's. Je kunt zoeken op naam, ervaring, opleiding en skills, en elkaar direct berichten sturen. Deze dienst is gratis beschikbaar: online en als mobiele app. De collega's hebben - uiteraard - een LinkedIn profiel nodig, maar ze hoeven geen connectie op LinkedIn te hebben om elkaar in de app te zien. Lookup toont een compacte versie van iemands LinkedIn profiel, en je kunt er contactgegevens aan toevoegen die gescheiden blijven van het openbare profiel. Omdat mensen vaak toch al een LinkedIn profiel is het geen grote stap om de Lookup app te gebruiken. Ook is de kans groot dat medewerkers hun informatie hier zelf up-to-date houden.
Platform: Online, iPhone, Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

PingBoard
Deze software is bedoeld om snel een organigram van je organisatie te maken, waarbij de informatie eenvoudig te updaten is, en overal gedeeld kan worden. Employee Directory is de smoelenboek addon van PingBoard: hiermee kun je de gegevens - en foto - van medewerkers in een doorzoekbare database plaatsen. De Employee Directory ziet er overzichtelijk uit, en is online en via apps te gebruiken. De gegevens kunnen gesynchroniseerd worden met het adressenboek op telefoons, zodat je daar moeiteloos beschikt over de juiste contactgegevens van collega's.
Platform: Online, iPhone, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Nee. Wel gratis proefperiode.