Online wekkers en klokken

wekker online
Van het zetten van een online wekker tot het checken van feestdagen: overzicht van de handigste (web)apps voor datum en tijd, zoals een alarmklok, zonneklok, wereldklok, tijdzône calculator en kalenders met maanstanden, feestdagen en schoolvakanties.Online wekkers

E.gg Timer
Een handige 'eierwekker' voor de laptop. Je stelt hem in op een aantal minuten (tot 1 uur) en hij telt af. Bij het aflopen produceert E.gg bescheiden beep geluiden.

Kijk voor online timers op: Online stopwatch en timer apps

Kuku Klok
Lollige online koekoeksklok die je wekt met - bijvoorbeeld - hanengekraai, trompetgeschal of een heavy metal gitaar. De Kuku Klok wekker is gemakkelijk te zetten, en werkt ook als de internetverbinding uitvalt.

Online Alarm Clock
Handige online wekker voor het instellen van een korte of lange powernap.
Wekker zetten: zet de selector bij OFF op het uur, en 00 op de minuten. Het alarm gaat af op de ingestelde tijd.
Timer zetten: klik op Timer, en kies een tijd met de selector bij OFF. De minuten zullen gaan aftellen tot het moment dat het alarm gaat.

Wekker apps

Kijk voor apps om beter te slapen op: Slaap apps

Alarm Clock Free (iOS)
Uitstekende gratis wekker voor een power nap. Deze app voor iPhone of iPad heeft verschillende alarmen, slaapstand, weerbericht en temperatuur.
Platform: iOS.
Gratis: Ja.

Glimmer (Android)
Glimmer zorgt er voor dat je beeldscherm langzaam oplicht, enige tijd voordat je wekker gaat. Hierdoor ga je al wat lichter slapen en word je makkelijker wakker wanneer het alarm gaat. Je kunt ook de nachtmodus inschakelen, die ervoor zorgt dat je tijdens de nacht geen last hebt van geluidjes en oplichtende meldingen op je telefoon. De notificatie-optie helpt je eraan herinneren wanneer het verstandig is om te gaan slapen.
Platform: Android.
Gratis: Ja. Extra opties zijn mogelijk tegen betaling.

Nightstand Central Alarm Clock (iOS)
Deze wekkerradio app is heel compleet: je kunt gewekt worden met muziek uit je eigen muziekbibliotheek, of een geluid. De app heeft ook een slaapstand: lullaby timer.
Platform: iOS.
Gratis: Ja. Betaalde versie met meer opties.

SpinMe Alarm Clock (Android) | SpinMe Alarm Clock (iOS)
Deze wekker app krijgt zelfs de meest notoire doorslaper uit bed: het alarm gaat pas af als je rechtop staat en ronddraait.
Platform: Android, iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Gratis voor Android, betaald voor iOS.

Sol Sun Clock (iOS)
Prachtige zonnewekker die je op de hoogte houdt van zonsopgang, zonsondergang, zonnewendes en het 'golden hour'. Zo kun je je - bijvoorbeeld - laten wekken bij zonsopgang om te gaan fotograferen, en zien op welk tijdstip het begint te schemeren.
Platform: iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Nee, 4,49 euro.

Wereldklok

Kalender365.nl
Snel de tijd opzoeken in het buitenland.
Taal: Nederlands.

Time and Date.com
Website met tientallen hulpmiddelen voor tijd en datum, zoals tijdzone calculator, internationale data van zomertijd en wintertijd, eeuwigdurende kalender en rekenmachine om het aantal dagen tot een bepaalde datum te berekenen.
Taal: Engels.

TimeTicker
Mooie wereldkaart met een overzicht van de landen - en de tijd - in verschillende tijdzônes.
Taal: Engels.

Every Time Zone | TimeZen
Handige hulpmiddelen voor het plannen van internationale vergaderingen of telefoongesprekken. Je krijgt de tijd te zien op verschillende locaties, en kan met behulp van schuifbalken en kleuren een geschikt tijdstip kiezen.
Taal: Engels.