Hoe snel is mijn internet?

hoe snel is mijn internet
Hoe snel is mijn internetverbinding? Klopt de opgegeven snelheid van mijn provider? Deze online tools checken binnen een paar seconden de downloadsnelheid van je verbinding.

Google Internetsnelheidstest
Typ in bij Google: internet snelheid testen en klik op Snelheidstest uitvoeren. De test wordt uitgevoerd door M-lab en omvat het testen van je download- en uploadsnelheid.

Beeline Bandwidth Test
Snelheidstest zonder toeters en bellen: op deze website wordt direct de verbinding getest door een bestand van 256kb te downloaden.

Fast.com
De compacte snelheidstest van NetFlix, die een schatting maakt van de downloadsnelheid van je internetprovider.

Ookla Speedtest.net
De mooiste snelheidstest: test je verbinding op een coole, geanimeerde wereldkaart. Deze website test de upload- download- en pingsnelheid. Standaard wordt getest vanaf de dichtstbijzijnde server, maar er kan gekozen worden uit 2500 servers op verschillende locaties. Ookla heeft ook een extensie voor de Chrome browser, die de downloadsnelheid toont na één klik op een button: Speedtest by Ookla

Speedtest.nl
Deze website biedt tests voor de downloadsnelheid, uploadsnelheid en pingsnelheid. Je kunt de resultaten vergelijken met andere internetgebruikers in de buurt - door de postcode in te vullen - en een ranglijst zien van de snelheid van verschillende providers.