Point and click games

point-and-click
Op de spelcomputer zijn ze verdwenen, maar niet op internet:
point and click games. Spellen voor mensen die niet van schieten houden: logisch denken, raadsels oplossen, en wonderlijke werelden verkennen.
Flash player aan boord?
Een aantal spelletjes op deze pagina maakt gebruik van de Flash Player. Op computers kun je deze plugin inschakelen - in de meeste browsers - door op het grijze vlak te klikken. Voor mobiele apparaten is er de gratis Puffin browser voor iPhone en iPad en Android. Hiermee is Flash probleemloos af te spelen op smartphones en tablets.

Als je niet verder komt...
Vind alles waar je op kan klikken, en probeer alles uit. Breng de zaken in een logische volgorde, en klik nogmaals... Als er nummers of codes zijn: noteer ze, je hebt ze vast ergens nodig. Soms kun je de tab-toets gebruiken om aanklikbare punten te vinden. Als je voorwerpen kan oppakken bekijk ze dan van dichtbij, en probeer ze met elkaar te combineren. Alles wat je nodig hebt is aanwezig, je moet het alleen herkennen. Als het echt niet lukt: zoek met Google op de naam van het spel en walkthrough. Dan is altijd een oplossing te vinden.

Advertentie

Point and click spellen

The Asylum
Welkom in het psychiatrisch ziekenhuis voor knuffeldieren, waar Dub de schildpad, Lilo het nijlpaard en andere patiënten op behandeling wachten. Zeer origineel spel, met humor en sterke verhaallijnen.

Botanicula
Prachtig spel waarin 5 figuurtjes hun wonderlijke plantenwereld proberen te redden van parasieten. Botanicula is een lang, fraai uitgewerkt spel waarvan een gratis demo beschikbaar is. Van de makers van Samorost.

Candybox
Uniek, humoristisch spel met zéér simpele middelen. Ogenschijnlijk gebeurt er niets, maar wacht af en betreed de ascii wereld van Candybox.

Covert Front
Avonturenspel waarin je als spion op zoek gaat naar informatie over een revolutionaire uitvinding. Speelt zich af aan het begin van de 20e eeuw. Vergeet niet om duistere hoekjes te checken.

Cube Escape
Sfeervolle serie escape games met droomachtige en angstaanjagende elementen. De puzzels zijn soms vreemd en verrassend.

Deep Chalk
Zoek de weg in een mysterieuze, abstracte zwart-wit wereld.

El Laberinto Esférico
Spaans spel waarin je zelf kiest hoe het verhaal verder gaat. Na het oplossen van een niveau kom je terug op de plek waar je was, om een andere weg te kiezen. Innovatief spel met fraai getekende cartoons.

Escape to Obion
Ouderwets point and click adventure met puzzels, mysterieuze zaken en atmosfeer.

Hapland | Hapland 2 | Hapland 3
Bizarre, klassieke puzzels waarin alles draait om timing. Niet gemakkelijk, maar wie alles uitprobeert wordt beloond met onweerstaanbare momenten. Hapland 3 is de grootste uitdaging.

Jinja
De wereld wordt bedreigd door hagedis-achtige aliens, maar kan gered worden door antieke tempelmysterieën te ontrafelen. Degelijke serie Japanse spellen met vernuftige puzzels.

Little Wheel
Klein spel met coole graphics en humor. Klasse.

Menulis | Miestas
Raadselachtige handgetekende point and click games, begeleid door ouderwetse jazz.

The Museum of Broken Memories
Briljant spel om te downloaden waarbij je afdaalt in een emotionerende, symbolische wereld.
Platform: Windows (alle versies) .
Gratis: Ja.

Park
Een wonderlijke, surrealistische wereld ligt klaar om ontdekt te worden. Als je alles hebt gezien is het klaar: er is geen spelelement. Van de makers van Feed The Head.

Polcarstva
Groovy puzzelgame uit Rusland, met een bijzondere eigen stijl.

Samorost 1 | Samorost 2
Geniale, surrealistische games van de Tjechische kunstenaar Jakub Dvorsky. De puzzels zijn meestal eenvoudig, maar de graphics en geluiden zijn totaal uniek. Het doel van het spel is om te voorkomen dat er een ruimteschip op de planeet botst.

Where is 2014?
Klein, eenvoudig point and click adventure met fraaie illustraties.

Worldgate
Sfeervol science-fiction spel waarin je mysterieuze machines aan de praat moet krijgen om een andere wereld te betreden.

The Quest for the Rest
Klein promotiespel voor de band The Polyphonic Spree, van de maker van Samorost.

Advertentie

Room escape games

Guesthouse
Mooi escape spel met ingenieuze puzzels en verrassingen. Hersenkraker voor gevorderden.

On-sen
Rustig, stijlvol room escape game waarin je een Japans badhuis probeert te verlaten. De moeilijkheidgraad is gemiddeld.

Submachine
Spannende escape games waarin je mysterieuze machines aan de praat moet krijgen door slim te puzzelen. De eerste delen zijn ook geschikt voor beginners.

Vision
Prachtig room escape spel waarin je objecten moet onderzoeken en moeilijke puzzels oplossen om uit de kamer te ontsnappen.