Interactieve web toys

digitaal speelgoed
Web toys zijn spelletjes voor mensen die niet van games houden: er is geen 'High score' of 'Game Over'. Maar wel: interactief speelgoed vol verrassingen, waarin je naar eigen inzicht experimenteert en op ontdekkingsreis gaat.
Kijk voor unieke puzzelspelletjes op: Point and Click games

Flash player aan boord?
Een aantal spelletjes op deze pagina maakt gebruik van de Flash Player. Op computers kun je deze plugin inschakelen - in de meeste browsers - door op het grijze vlak te klikken. Voor mobiele apparaten is er de gratis Puffin browser voor iPhone en iPad en Android. Hiermee is Flash probleemloos af te spelen op smartphones en tablets.


Acrobots
Acrobots zijn elastische robots met 3 benen. Met de knoppen kun je meer exemplaren toevoegen, en de zwaartekracht regelen.

Color Wander - Bij elke tik of klik op het scherm wordt een automatisch kunstwerk gecreëerd.

Do Not Touch
Interactieve videoclip van de Nederlandse band Light Light: sluit je aan bij een grote, wereldwijde golfbeweging van de cursors van mensen die de video eerder bekeken.

Feed the Head - Geniaal, absurdistisch speelgoed met verborgen verrassingen.

Find Your Way to Oz
Speelse promotiewebsite voor de Chrome browser, gebaseerd op de film Oz The Great and Powerful. Het is een sfeervolle interactieve reis vol technologische foefjes, waarin je o.a. een spektaculaire ballonreis maakt en eigen muziek componeert.

GIFCTRL
Beweeg de cursor over het scherm om bizarre video-animaties te zien. Je kan ook je eigen gifanimatie toevoegen.

Grow
Bijzondere games waarbij je onderdelen - of levende figuren - in het spel brengt en kijkt wat er gebeurd. Het enige wat je kunt bepalen is de volgorde.

Levers - Prachtige web toy om te spelen met de zwaartekracht.

Mitoza
Alles begint met een zaadje, en twee keuzes. Elke keuze leidt tot nieuwe keuzes, en bizarre surrealistische scènes met olifanten, teddyberen en vliegende schotels.

Pointer Pointer - Interactieve grapjes met de cursor.

The Powder Toy
The Powder Toy is een zg. Sandbox Game, waarin je kunt spelen met grondstoffen zoals zand, water, zout en olie. Er is geen doel: je kunt doen wat je wil. Ieder element heeft eigenschappen: olie brandt, er zijn brandbare en onbrandbare muren, water doet planten groeien, enzovoorts. Interacties tussen stoffen, gassen en vloeistoffen kunnen leiden tot complexe landschappen, machines, bommen en explosies.
Platform: Windows, MacOS X, Linux, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Modern Living - Interactieve kunst van Han Hoogerbrugge.

Qlam - Een interactief elastisch netwerk, om mee te experimenteren.

Silk - Interactief kunstwerk waar je fraaie patronen maakt door te klikken en slepen met de muis.

Species in Pieces
Prachtige website waarin bedreigde diersoorten worden uitgebeeld met tangramachtige puzzelstukjes.

Tinygrow
In deze Flashgame laat je een prachtige, surrealistische tuin tot bloei komen.

Uncontrol - Experimenten met vorm, structuur en interactie.