Meer volgers op Instagram

instagram volgers
Meer Instagram volgers krijgen, hoe doe je dat? Begin met het optimaliseren van je account, door het plaatsen van goede foto's met de juiste hashtags. Wees gul met likes en reacties om meer volgers aan je te binden.Post je foto's op Instagram, dan wil je natuurlijk ook dat deze gezien en gewaardeerd worden. Meer volgers gezocht dus! Maar hoe kom je daaraan? In dit artikel vind je tips om op een legale manier je bereik te vergroten, dus zonder volgers te kopen of te spammen met reacties. Goede foto's, duidelijke hashtags en interactie met andere gebruikers brengen je op de lange termijn verder, op een authentieke manier.


Kijk voor een handleiding voor Instagram op: Instagram voor beginners

followers

Zorg voor goede foto's
Geef mensen een goede reden om je te volgen. Zorg dat je foto's van goede kwaliteit zijn en probeer jouw kijk op de wereld erin te verwerken. Behalve veel mooie filters biedt Instagram ook tools om je foto's te bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld de helderheid, het contrast en de warmte van de kleuren aanpassen.
Kijk voor goede fotobewerkings apps op: Fotografie apps

Zorg voor een duidelijk totaalplaatje
Je grid – dit is de verzameling van foto's die je eerder hebt gemaakt – is je visitekaartje op Instagram. Zorg dat hieruit meteen duidelijk blijkt wat voor foto's nieuwe volgers van jou kunnen verwachten.

Zorg voor een duidelijke bio
Samen met je grid is je bio een van de eerste dingen die potentiële nieuwe volgers te zien krijgen wanneer ze je profiel openen. Zorg voor een kernachtig maar aantrekkelijk tekstje waaruit blijkt wie jij bent. Hier kun je ook een link naar je eigen website plaatsen, als je die hebt.

Maak je account openbaar
Een afgeschermd account is prima als je Instagram alleen gebruikt om foto's met familie en vrienden te delen. Maar als je op grotere schaal wilt gaan Instagrammen, is een openbaar account essentieel.

Gebruik de juiste hashtags
Voorzie elke foto van een aantal hashtags waarop je gevonden wilt worden. Deze hashtags helpen je om gezien te worden door mensen van over de hele wereld, die anders nooit met jouw foto in aanraking zouden komen.

Gebruik speciale hashtags voor meer followers
Wil je snel meer followers, dan kun je overwegen om speciale hashtags voor dit doel te gebruiken, zoals #followme. Besef wel dat je hiermee volgers aantrekt die waarschijnlijk niet echt geïnteresseerd zijn in jouw foto's, maar alleen willen dat jij hen ook volgt.

Like zelf veel foto's van anderen
Zoals elk sociaal medium draait ook Instagram om interactie. Zorg dus dat je zichtbaar bent en doe anderen een plezier door hun foto's te liken. Wees niet te voorzichtig en deel veel hartjes uit, ook aan mensen die je niet kent.

Zorg voor interactie
Ook het achterlaten van reacties op foto's van andere gebruikers vergroot je zichtbaarheid. Zorg wel dat het een gemeende reactie is waaruit blijkt dat je de foto echt bekeken hebt. Er zijn op Instagram helaas ook veel bots actief die een standaardreactie plaatsen op foto's met een bepaalde hashtag.

Koppel je Instagram aan andere social media
Laat je volgers op andere kanalen zien dat jij actief bent op Instagram. Dit kan je veel nieuwe volgers opleveren, zeker als je foto's op andere social media door je vrienden gedeeld worden met hun eigen volgers. Je kunt je foto's snel delen op Facebook door je Instagram-account aan je Facebook-profiel te koppelen: Instagram aan Facebook koppelen

Regel een shoutout
Ken je een Instagrammer met een groot netwerk wiens foto's in dezelfde categorie vallen als die van jou? Wees dan eens brutaal en vraag om een shoutout. De ander promoot jouw profiel dan bij zijn eigen volgers. Gratis reclame!