Foto's opslaan op internet

fotos opslaan in de cloud
Op deze websites kun je snel en gratis foto's uploaden in de cloud, zonder te registreren. Je krijgt direct een link om door te sturen of te gebruiken in forums, weblogs of andere websites.Snel een foto uploaden
De foto opslag-diensten in dit overzicht zijn bedoeld om even snel een foto te uploaden, bijvoorbeeld om een foto te plaatsen op een forum, blog of Facebook, of om een plaatje te delen met anderen. Alle upload-diensten beschikken over een gratis basisaccount zonder registratie.

Foto's bewaren in de cloud
Voor het bewaren van een fotocollectie in de cloud kun je het beste gebruik maken van diensten zoals Google Foto's, OneDrive, Flickr en iCloud. Je kunt daar meerdere albums aanmaken, en delen met anderen.
Kijk voor het veilig online opslaan van foto's bij deze diensten op: Fotoalbum online

Hoe privé is mijn foto?
Bij upload-diensten staan foto's openbaar op internet, maar ze worden wel afgeschermd voor zoekmachines. De foto's zijn dus alleen te vinden voor mensen die je een link stuurt (en die kunnen de link doorsturen). Als je de link op een openbaar forum zet kan de foto uiteraard ook opgepikt worden door zoekmachines.

Imgur
Imgur is een grote website voor het delen van afbeeldingen, zowel openbaar als privé. Klik op New Post om een foto te uploaden. Als de foto is geupload krijg je direct een link naar de afbeelding: deze staat in het veld bij Copy. Om de foto privé te houden klik je op Post privacy. Via Imgur kunnen JPG, PNG en GIF bestanden worden geplaatst van max. 10 MB. Andere soorten afbeeldingen en PDF's worden automatisch omgezet naar PNG.
Taal: Engels.
Welke bestanden: Foto's en PDF.
Hoe lang online? Onbeperkt.
Registreren: Nee.

Uploadfiles.io
Eenvoudige dienst voor het uploaden van bestanden, zoals foto's en documenten. Je ontvangt direct een korte link om door te sturen. Zo'n link ziet er bijvoorbeeld zo uit: https://ufile.io/123456. Zonder registratie blijven de bestanden 30 dagen online.
Taal: Engels.
Welke bestanden: Foto's, video's, muziek en documenten.
Hoe lang online? 30 dagen (of onbeperkt na registratie).
Registreren: Nee.