Fotografie apps

foto pimpen
De ingebouwde camera's van smartphone zijn zo verbeterd dat ze échte camera's gaan benaderen. Met deze foto apps haal je alles uit je mobiele camera, en kun je de foto's verbeteren.
Advertentie

Camera apps

camera plus Camera+
Zeer goede app voor iOS waarmee je de instellingen van de ingebouwde camera en de flitser kan aanpassen om betere foto's te maken. Camera+ kan ook het toestel stabiliseren, en biedt veel mogelijkheden voor het bewerken en verfraaien van foto's.
Platform: iPhone, iPad.
Gratis: Nee, €2,99 en €4,99.

camera51 Camera51
Handige app voor fotografen die hulp kunnen gebruiken bij het kadreren. Camera51 geeft automatische instructies om je compositie te verbeteren, op basis van een aantal 'principes' van professionele fotografen. Dit werkt verassend goed.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja.

camera51 Camera Awesome
Camera Awesome is al lange tijd een aanwinst voor mobiele fotografen: het bevat o.a een handige timer, een burst modus en je kan de instellingen van je camera regelen, zoals witbalans en ISO. Het Awesomize effect is een optie om in één keer een foto te corrigeren.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja.

beste filters Instagram
Instagram heeft coole filters en is één van de grootste sociale netwerken. Foto maken, filter toevoegen en direct delen met de rest van de wereld. Kijk voor een handleiding op Instagram voor beginners
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja.

pix Microsoft Pix
Pix verbetert de ingebouwde camera van de iPhone en de iPad. De app corrigeert opnamen met tegenlicht en kiest automatisch de beste foto uit meerdere opnamen. De software 'kijkt' vooral naar gezichten: geen onscherpte of dichte ogen. Als er een bewegend element in beeld is - bijvoorbeeld een vlag - maakt Pix een Live image: een soort animatie-foto.
Platform: iPhone, iPad.
Gratis: Ja.

bewerken instagram foto VSCO
VSCO is een krachtige vervanger voor de standaard camera op je toestel, met uitstekende presets en filters in verschillende stijlen. Zeer handig ook voor het bewerken van Instagram foto's: je Instagram feed is direct bij de hand.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja.

Advertentie

Fotobewerking

Kijk voor een app om een achtergrond te veranderen op: Foto achtergrond veranderen
De beste apps om foto's op te leuken: Foto's pimpen

foto corrigeren Aviary (iOS) | Aviary (Android)
Uitstekende app voor fotobewerking en correcties, zoals uitsnijden, draaien en aanpassen van contrast en helderheid. Aviary bevat ook goede filters en tools om op een foto te tekenen en tekst toe te voegen.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja.

foto verbeteren Photoshop Lightroom
Lightroom is de mobiele versie van Photoshop, de beeldbewerkingssoftware voor professionals. Deze app biedt alle basisbewerkingen, zoals het aanpassen van contrast en helderheid. Ook zijn er effecten en ondersteunt de app foto's in RAW-formaat (voor nieuwere iPhone toestellen).
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja.

focuseffect Snapseed (Android) | Snapseed (iOS)
Uitstekende fotobewerkings app van Google: snel en eenvoudig in gebruik, met alle basismogelijkheden voor het bewerken, opleuken en delen van foto's. Snapseed bevat ook prima filters, zoals bijvoorbeeld het Focuseffect om de scherptediepte in te stellen.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja.

Special effects

loop maken van foto Boomerang (iOS) | Boomerang (Android)
App van Instagram waarmee je met één druk op de knop een video-loop maakt. Leuk voor het fotograferen van bewegende onderwerpen.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja.

cardboard vr CardBoard
Deze app hoort bij een cardboard-bril van Google, waarmee je VR (Virtual Reality) beelden op een Android mobiel kunt bekijken. Deze app bevat demo's en instructies om de mogelijkheden van VR te ontdekken. Je kunt een cardboard-bril ook zelf maken: do-it-yourself cardboard VR
Platform: Android.
Gratis: Ja.

greenscreen Green Screen
App voor iOS om "green screen" beelden te maken: foto's of video's voor een gekleurd scherm, waarin later een andere achtergrond wordt geplaatst (zoals bijvoorbeeld bij nieuwslezers op tv).
Platform: iPhone.
Gratis: Nee, €2,99.

snaptric Snaptric
Je kent het wel: op een groepsfoto is er altijd iemand die er niet goed opstaat. Met deze app kun je gezichten uitwisselen tussen foto's met dezelfde achtergrond. Meerdere foto's maken dus, en even puzzelen met Snaptric, dan krijg je iedereen op zijn best op de foto.
Platform: iOS.
Gratis: Nee, €1,99.