Facebook profiel verwijderen na overlijden


profiel overledene verwijderen
Het is pijnlijk om een overleden vriend terug te zien in de Facebook suggesties en verjaardagsnotificaties. De nabestaanden kunnen dit vermijden door contact op te nemen met de netwerksite.

Hoe werkt het?
Je kan contact opnemen met de sociale netwerksite over wat er moet gebeuren met het profiel van een overleden persoon. Het profiel kan een herdenkingsstatus krijgen: het blijft dan op internet, maar het wordt 'bevroren'. Uiteraard kan een profiel ook helemaal verwijderd worden. Als je zelf een nabestaande bent, probeer dan bij je keuze hierin rekening te houden met de gevoelens van andere nabestaanden, waaronder de online vrienden.

Een netwerksite zal de nabestaanden altijd vragen om een bewijs dat de persoon is overleden, zoals een overlijdensakte of een overlijdensbericht uit de krant. Om privacy redenen kunnen de nabestaanden niet de logins van het profiel krijgen.

Facebook

Facebook herdenkingsstatus aanvragen
Facebook biedt nabestaanden de mogelijkheid om een profiel op Herdenking te zetten. Dit houdt in dat alleen vrienden het profiel kunnen zien en de persoon niet meer verschijnt in suggesties en verjaardagsnotificaties. Statusupdates en contactinformatie wordt weggehaald. Het prikbord blijft wel bestaan, met de mogelijkheid om berichten achter te laten.

Vragen om verwijdering van een Facebook profiel
Via dit formulier kun je Facebook vragen om het profiel van een overledene te verwijderen. Het profiel moet al een herdenkingsstatus hebben, en wordt dan geheel gewist.

LinkedIn

Verwijderen van het profiel van een overleden LinkedIn-lid
LinkedIn vraagt de nabestaanden om een formulier in te vullen waarin vragen over de overledene worden gesteld, en dit te ondertekenen met DocuSign. Als de gegevens kunnen worden geverifieerd wordt het LinkedIn profiel verwijderd.

Twitter

Contact met Twitter
Je kan contact opnemen met Twitter per e-mail - en gewone mail - over het account van een overledene. Het Twitter account van de persoon kan worden verwijderd, en de nabestaanden kunnen assistentie krijgen bij het maken van een backup van de Tweets.