Uitnodiging sturen via Facebook

facebook uitnodiging
Feestje? Handleiding voor het sturen van uitnodigingen via Facebook: alles over het aanmaken van een Facebook evenement.

Het is handig om uitnodigingen voor een feestje via Facebook te sturen: het kost niets, en bijna iedereen zit erop. Je kan Facebook vrienden met één klik toevoegen, en volgen hoeveel mensen er hebben aangeklikt dat ze komen. Een nadeel is dat niet iedereen even actief is op Facebook, en er soms niet wordt gereageerd op uitnodigingen. Heb je veel Facebook-vrienden die niet meer zo actief zijn dan kun je beter een uitnodiging per post of e-mail sturen: dat valt meer op.

Kijk voor het sturen van een uitnodiging via een e-mail op: Uitnodiging maken

Uitnodiging sturen via Facebook

 1. Ga in Facebook naar je Startpagina en klik links op Evenementen.

  uitnodiging maken

 2. Klik op Evenement maken.
 3. Vul naam, tijd en locatie in van je feest. Laat de privacy staan op Alleen genodigden (denk aan Project X Haren). Haal zonodig het vinkje weg bij Gasten kunnen vrienden uitnodigen.

  uitnodiging maken

 4. Klik op Vrienden uitnodigen. Klik op de namen van de vrienden die je wilt uitnodigen en klik op Opslaan.
 5. Klik op Maken.
 6. Er wordt nu een pagina voor je evenement aangemaakt waar je o.a. foto's kan plaatsen, berichten delen en details bewerken. Je kan hier later ook nog meer mensen uitnodigen.
 7. De uitgenodigde vrienden krijgen een bericht, waarin ze kunnen klikken op deelnemen, misschien of afwijzen. Op je evenement pagina kun je de reacties volgen.