Facebook en Twitter koppelentwitter en facebook koppelen
Het kan handig zijn om Twitter aan Facebook te koppelen. Automatisch doorplaatsen scheelt tijd, en je kan ook regelen welke berichten worden doorgezet.

Het is zeer eenvoudig om berichten in één keer op Twitter en Facebook posten. Hoewel je niet álle updates zal willen plaatsen op beide netwerken. Apps bieden daarvoor de nodige flexibiliteit: je kan precies regelen welke berichten wel en niet worden doorgezet.

Facebook berichten doorplaatsen op Twitter

Facebook heeft een ingebouwde optie om updates op Twitter te zetten:

  1. Ga naar facebook.com/twitter
  2. Klik op Koppel mijn profiel aan Twitter.
  3. Geef toestemming voor de koppeling bij Twitter.
  4. Je kunt nu aangeven welke berichten worden doorgeplaatst: statusupdates, foto's, links, video's, notities en evenementen.
    Haal een vinkje weg als je bepaalde updates níet wil twitteren.
  5. Wijzigingen opslaan.

N.B. Twitter biedt ook een automatische koppeling met aan Facebook, maar daarbij worden álle tweets - inclusief hashtags en retweets - doorgezet. Dat zorgt voor lelijke ruis op Facebook.

Facebook en Twitter koppelen via een app


Tweetcaster
Tweetcaster is een Twitter app voor mobiele telefoons, die gekoppeld kan worden aan Faceboook. Je maakt de koppeling door op het Facebook icoon te klikken, en toestemming te geven. Om tweets te kunnen doorplaatsen moet het Twitter account niet afgeschermd zijn, en verbonden zijn aan hetzelfde e-mailadres als het Facebook profiel. Bij elke tweet kun je vervolgens aangeven of het bericht gepost wordt op Twitter, Facebook of allebei. In Facebook wordt het bericht als statusbericht geplaatst.
Platform: Android, iPhone, iPad, Windows Phone.
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja.

IFTTT.com
IFTTT is een innovatieve dienst waarmee allerlei online taken zijn te automatiseren. In dit geval: post mijn tweets op mijn Facebook profiel. Na het aanmelden geef je IFTTT toegang tot je Twitter en Facebook account. Je kan aangeven dat alleen tweets met een bepaalde hashtag worden doorgeplaast. Bij Facebook kun je regelen of de tweet als statusbericht of als bericht op je tijdlijn wordt geplaatst. Met IFTTT kun je ook berichten doorzetten naar LinkedIn, blogs, Gmail of RSS feeds.
Platform: Online.
Nederlands: Nee.
Gratis: Ja.