Weer en klimaat online


weersverwachting
Iedereen kent Buienradar, maar er zijn meerdere goede apps en websites over het weer. Voor radarbeelden, weerkaarten en het vinden van een vakantiebestemming met mooi weer.

Weer en klimaat websites


Forecast.io
Mooie website voor de weersverwachting in de gehele wereld. Je kan de pin op de wereldbol verplaatsen, of een locatie intypen - bijvoorbeeld: Paris, France. Onder de wereldbol wordt vervolgens de weersverwachting van de komende week getoond. Klik op + voor meer informatie. Na aanklikken van de wereldbol is een animatie te zien van regengebieden: een wereld buienradar.
Taal: Engels.

MeteoVista | WeerOnline
Weerberichten en buienradar voor België, Nederland en Europa. Rustige website met uitgebreide weerbulletins, gezondheidskaarten en weercijfers voor activiteiten zoals watersport, fiets, barbecue en strand.
Taal: Nederlands.

WeatherSpark
Uitstekende website met uitgebreide weerkaarten en de 7-daagse weersverwachting voor vele plaatsen in de wereld. Klik op 'Averages' voor grafieken van het klimaat: zeer geschikt voor het vinden van de beste vakantieperiode.
Taal: Engels.

World Weather and Climate Information
Feiten en cijfers over het weer en het klimaat in alle landen van de wereld. Per plaats wordt kort aangegeven wat de beste reistijd is, met heldere grafieken van o.a. zonuren, regendagen, temperatuur en vochtigheid.
Taal: Engels.

Zonkalender.nl | Winterzon.net
De handigste websites om uit te vogelen waar de zon schijnt. Waar is het nog lekker warm in November? Is het regenseizoen al voorbij in Thailand? Hier vind je zonkalenders en informatie voor het plannen van een geslaagde zonvakantie.
Taal: Nederlands.

Weer apps


Eye in Sky Weather
Simpele app die niet véél weerinformatie biedt - alleen het belangrijkste - maar het mooi presenteert. Je kan kiezen uit verschillende sets met weericonen.
Platform: Android.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Haze
Stijlvolle app die de temperatuur, neerslag en weersveranderingen in de komende 5 dagen weergeeft in subtiele kleuren en animaties.
Platform: iOS.
Taal: Engels.
Gratis: Nee. € 2,99.

WeatherPro (iOS) | WeatherPro (Android)
Goede weerapp met 7-daagse weersverwachtingen voor je locatie, en satelliet en radarbeelden. De weerinformatie wordt elke 3 uur geupdate.
Platform: Android, iOS, Windows Phone.
Taal: Nederlands en vele andere talen.
Gratis: Nee. € 2,99.

Weer en zo
App met veel KNMI weerkaarten van Nederland, zoals (gevoels)temperatuur, neerslag, wind, UV, fijnstof en luchtdruk. Daarbij worden de weersverwachtingen van Teletekst vermeld. Je kan de volgorde van de kaarten zelf instellen.
Platform: Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Weerplaza
Prima Nederlandstalige weerapp met 14-daagse weersverwachting, regenalarm en buienradar voor Nederland en Europa.
Platform: Android, iOS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.