Hotels en B&B'sHotels bed en breakfast
Iedereen kent Booking.com, maar er zijn méér websites voor het vinden van een hotel, B&B of appartement. Ook voor overnachtingsplekken in boetiekhotels, boomhutten en bij mensen thuis.

Hotels


BookDifferent
Nederlandse boekingswebsite voor duurzaam overnachten: hotels met een ecolabel staan bovenaan de zoekresultaten, en er wordt een schatting gemaakt van de CO2-voetafdruk van elke hotelkamer. BookDifferent is een affiliate van Booking.com, die dus dezelfde prijzen hanteert. Bij elke boeking steunt BookDifferent een goed doel naar keuze.
Taal: Nederlands, Engels.

i-escape
Onder het motto 'hip hideaways' wordt een selectie getoond van boutique hotels, exclusieve B&B's en huurhuizen op sfeervolle locaties. Budgethotels zijn hier niet te vinden, maar niet alle accomodatie is in het topsegment.
Taal: Engels.

Hotel Tonight
App voor last minute hotelkamers in steden in de hele wereld. Zoeken en boeken is gemakkelijk en snel.
Platform: Android, iOS.
Taal: Engels, Frans, Duits, Italiaans.

Otel
Grote website om wereldwijd te zoeken naar hotelkamers met fikse kortingen. Otels belooft altijd de laagste prijs te hebben: als dezelfde hotelkamer ergens anders goedkoper wordt aangeboden wordt het verschil terugbetaald.
Taal: Nederlands.

Tablet.
Een handgeselecteerd aanbod van boutique hotels: luxueuze hotels met een unieke sfeer en aankleding, die meestal niet bij een hotelketen horen. Dit is het absolute topsegment: budgethotels en middenmoters zijn hier niet te vinden.
Taal: Engels en andere talen.

Trip Rebel
Deze Duitse boekingsservice biedt een laagste prijs garantie, waarbij het prijsverschil wordt terugbetaald als de kamerprijs daalt.
Taal: Engels en Duits

B&B en appartementen


AirBNB
De grootste website voor accomodatie bij particuliere verhuurders. Via AirBNB worden logeerkamers verhuurd bij de bewoners in huis - vaak met ontbijt - maar ook appartementen, huizen, boten andere onderkomens. Inmiddels heeft AirBNB een enorm aanbod over de hele wereld. Bij het boeken betaal je aan AirBNB, dat garantie geeft als de verhuurder in gebreke blijft (dan krijg je je geld terug).
Taal: Nederlands.

Bed & Breakfast.nl | Bed & Breakfast.eu
Grote websites voor B&B's - en kleinschalige hotels - in Nederland en de hele wereld. Met duidelijke informatie over de accomodatie, gastenbeoordelingen en een formulier om direct te reserveren.
Taal: Nederlands en andere talen.

Bed & Breakfasts BeNeLux
Rustige website met een overzicht van ruim 2000 B&B's in België, Nederland en Luxemburg. Voor reserveringen wordt doorverwezen naar de eigenaars.
Taal: Nederland.

Best Chambres d'Hôtes
Logeren bij Belgen en Nederlanders: overzicht van B&B's en charmehotels in de hele wereld, die gerund worden door Belgen en Nederlanders.
Taal: Nederlands en Frans.

BijzonderPlekje
Handgeselecteerde adressen van sfeervolle, kleinschalige vakantieadressen in Europa waaronder boerderijen, woonwagens en B&B's.
Taal: Nederlands.

HomeStay
Voor de reiziger die meer contact wil maken met locals: via deze website vind je betaald onderdak bij mensen in huis. De onderkomens variëren van luxe logeerbedden tot slaapbanken, al dan niet met ontbijt.
Taal: Engels.

Supertrips
Voor overnachtingen op bijzondere locaties in Europa: molens, kastelen, boten, boomhutten, grotwoningen, pipowagens en andere aparte onderkomens.
Taal: Nederlands.

Waytostay
Waytostay is een Nederlands bedrijf dat bemiddelt bij vakantieverhuur van appartementen in Europese steden, waaronder Barcelona, Berlijn en Parijs. De appartementen zijn handgeselecteerd op kwaliteit, en Waytostay biedt service (ook telefonisch) bij het boeken, en het verblijf in het appartement.
Taal: Nederlands.