Bijzondere hotels en B&B's

Hotels bed en breakfast
Waar vind je nog een bijzonder hotel of B&B buiten de gebaande paden? Deze websites en apps brengen je naar een exclusief luxeparadijs of een boomhut in de natuur.

Bijzondere hotels

i-escape
Onder het motto 'hip hideaways' wordt een selectie getoond van aparte hotels, exclusieve B&B's en huurhuizen op sfeervolle en romantische locaties. Budgethotels zijn hier niet te vinden, maar niet alle accomodatie is in het topsegment.
Taal: Engels.

Mr and Mrs Smith (Web) | Mr and Mrs Smith (iOS)
Een exclusief aanbod van hotels en villa's voor bijzondere vakanties en huwelijksreizen. Je vindt hier o.a. hotels in bomen, grotten en op privé-eilanden. Daar hangt een prijskaart aan, hoewel niet alle accomodatie in het topsegment valt.
Taal: Engels.

Tablet. (Web) | Tablet. (iOS)
Een handgeselecteerd aanbod van boutique hotels: luxueuze hotels met een unieke sfeer en aankleding, die meestal niet bij een hotelketen horen. Dit is het absolute topsegment: budgethotels en middenmoters zijn hier niet te vinden.
Taal: Engels en andere talen.

Duurzaam overnachten

BookDifferent
Nederlandse boekingswebsite voor duurzaam overnachten: hotels met een ecolabel staan bovenaan de zoekresultaten, en er wordt een schatting gemaakt van de CO2-voetafdruk van elke hotelkamer. BookDifferent is een affiliate van Booking.com, die dus dezelfde prijzen hanteert. Bij elke boeking steunt BookDifferent een goed doel naar keuze.
Taal: Nederlands, Engels.

Green Key
Duurzame accomodaties in Nederland, waaronder hotels, B&B's en bungalowparken. Green Key is een internationaal keurmerk voor recreatie-bedrijven die zuinig omgaan met energie en water, en rekening houden met de natuur. Je kunt ook alle locaties op een kaart bekijken.
Taal: Nederlands, Engels.

Bijzondere B&B's

Best Chambres d'Hôtes
Logeren bij Belgen en Nederlanders: overzicht van B&B's en charmehotels in de hele wereld, die gerund worden door Belgen en Nederlanders.
Taal: Nederlands, Frans.

Karaktervolle gastenkamers
Handgeselecteerd aanbod van sfeervolle b&b's en kleine hotels, meest in België en Frankrijk. De nadruk ligt hier op romantisch overnachten op fraaie locaties, met bourgondische streekgerechten op tafel.
Taal: Nederlands, Frans, Engels.

Erfgoedlogies
Slapen op historische locaties: deze website selecteert luxe B&B's, hotels en appartementen in eeuwenoude hoeves, landgoederen en kastelen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië.
Taal: Nederlands.

HomeStay (Web) | HomeStay (iOS)
Voor de reiziger die contact wil leggen met locals: via deze website vind je betaald onderdak bij mensen in huis. De onderkomens variëren van luxe logeerbedden tot slaapbanken, al dan niet met ontbijt.
Taal: Engels.

Nice2Stay
Selectie van bijzondere B&B's, villa's en appartementen in Italië, Spanje en Frankrijk. De nadruk ligt op smaakvol ingerichte huizen op rustige locaties, weg van het massa-toerisme.
Taal: Nederlands.

Vakantiehuisjes in de natuur

Buitenleven Vakanties
Vakantiewoningen van Nederlandse natuurorganisaties: Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en De 12 Landschappen: luxe vakantiewoningen in natuurgebieden, waaronder boswachterswoningen, boerderijen en arbeidershuisjes. De meeste huizen zijn verwarmd, voorzien van Wifi, en het hele jaar beschikbaar.
Taal: Nederlands.

Forest Holidays
Duurzaam overnachten in luxe houten vakantiehuisjes en boomhutten, die diep verscholen liggen in de bossen. Forest Holidays richt zich op eco-toerisme op 9 locaties in Engeland en Schotland. Forest Holidays accomodatie is ook mobiel te boeken via iOS en Android smartphones.
Taal: Engels.

Glamping Hub
Voor luxueuze en duurzame overnachtingen in de natuur: yurts, boomhuizen, tipi's, safaritenten, sjieke caravans en blokhutten in de hele wereld. Niet voor de budget vakantieganger, maar voor de reiziger die gesteld is op comfort en exclusiviteit.
Taal: Engels.