Oude telefoon inleveren


Oude telefoon inleveren
Oude mobiele telefoons zijn vaak niet meer te verkopen, of de opbrengst is gering. Deze organisaties zamelen mobieltjes in, en laten ze recyclen. De opbrengst komt ten goede aan een goed doel.

Hoe werkt het?
Je stuurt de telefoon op, zonder SIM-kaart en zonder oplader. Bij sommige inzamelaars mag je de oplader ook meesturen. Je kunt zowel kapotte als werkende mobieltjes inleveren.

Inzameling van oude telefoons


Jesse Mulder
Jesse Mulder is een 13-jarige ex-kankerpatiënt. Hij zamelt oude mobieltjes in voor Stichting Opkikker, die Opkikkerdagen organiseert voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Het verzendadres voor de mobieltjes staat vermeld op Jesse's blog.

Recell
Recell zamelt telefoons in voor verschillende goede doelen, zoals Oxfam Novib, Global School Feeding, Room to Read en Telefoon voor Diabetes. Op de website is de actuele lijst met projecten te zien. Je kan de oude mobiel opsturen - zonder verzendkosten - met vermelding van het doel dat je wil steunen.

Stichting Aap
Op de website kun je een envelop aanvragen om de mobiel kosteloos te verzenden. De opbrengst van recycling komt ten goede aan de opvang van uitheemse dieren.

Unicef
Opsturen van oude mobieltjes ten bate van Unicef. Je kan de mobiel zelf opsturen - zonder verzendkosten - of een speciale envelop aanvragen.

Think Pink
Dit is een inzamelingsaktie in België, waarbij de opbrengst van de recycling ten goede komt aan de bestrijding van borstkanker. Oude mobiele telefoons kunnen kosteloos worden opgestuurd. Het adres van de actie staat vermeld op de website.