Gratis bellen via internet


Gratis bellen via internet
Via internet kun je gratis (video)bellen met apps, of diensten zoals Skype. Ook voor het bellen naar vaste nummers zijn er mogelijkheden, met gunstige tarieven.

Kijk voor bellen en chatten via internet ook op: Messaging apps

Google Duo
Google Duo is een app voor smartphones, waarmee je gemakkelijk videogesprekken kunt voeren via internet. Na het installeren vraagt Google Duo om je telefoonnummer - dit moet je verifieren via een code - en om toestemming tot je contactenlijst. Je contacten die Duo gebruiken zie je bovenaan staan, maar je kunt andere mensen ook bellen; ze krijgen dan een uitnodiging om de app te installeren. Mensen hoeven daarvoor geen Google Account aan te maken: alleen het installeren van de app is voldoende. Google Duo werkt soepel: bellen gaat met een druk op de knop, en de rest wijst zich vanzelf. Handig is dat je op Android toestellen al bewegend beeld ziet van degene die je opbelt. Jouw beeld wordt pas zichtbaar als je opneemt (door op de groene knop te drukken). Alle gesprekken via Duo zijn goed beveiligd met end-to-end-encryptie.
Platform: iOS en Android smartphones.
Benodigdheden: Smartphone.
Nederlands: Ja.
Gratis videobellen naar: Google Duo gebruikers. Je kunt iedereen bellen met een smartphone: mensen krijgen dan een uitnodiging om de app te installeren.

Skype
Skype is een dienst met zeer veel mogelijkheden om wereldwijd te (video)bellen en te chatten, individueel of in een groep. Je kunt Skype gebruiken op een computer, maar ook op smartphones en tablets. Tegen betaling via een tegoed - Skypekrediet - kan voor voordelige tarieven worden gebeld met mensen die geen Skype hebben: zowel vast als mobiel. Alle telefoongesprekken via Skype worden versleuteld end-to-end-encryptie: niemand kan meeluisteren.
Platform: Online, Windows (alle versies), Mac OS X, Linux, Android, iPhone/iPad, Nokia.
Benodigdheden: Smartphone, tablet of computer met headset.
Nederlands: Ja.
Gratis bellen naar: Skype gebruikers.
Betaald bellen naar andere nummers: Ja, tegen voordelige tarieven.

Gmail
Vanuit Gmail kun je rechtstreeks bellen en videogesprekken voeren. Er kan niet gratis worden gebeld, maar tegen zeer lage kosten naar álle telefoonnummers in binnen- en buitenland. De betaling verloopt via Google Checkout met een beltegoed, dat kan worden opgewaardeerd met een creditcard.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS X, Linux.
Benodigdheden: computer met headset en Gmail adres.
Nederlands: Ja.
Tarieven: de tarieven verschillen per land, en voor het bellen naar vaste en mobiele telefoons.

Viber
Met Viber kun je gratis (video)bellen en chatten op een smartphone, tablet of computer. Registreren is snel, en na de installatie zie je direct een lijst met de mensen uit je adressenboek die ook Viber gebruiken.
Platform: Windows, Mac, Android, iOS, Windows Phone.
Benodigdheden: smartphone, tablet of computer met headset.
Nederlands: Nee.
Gratis bellen naar: Viber gebruikers.
Betaald bellen naar andere nummers: Ja, tegen lage tarieven.

VoipBuster
Via VoipBuster kun je gratis bellen naar vaste lijnen in Nederland, Frankrijk, Spanje en een aantal andere landen. Het werkt met een klein programma dat op de computer wordt geinstalleerd. Via een creditcard moet je een klein beltegoed aanschaffen. Dit beltegoed kun je gebruiken om naar niet-gratis nummers te bellen, bijvoorbeeld mobiele nummers.
Met VoipBuster is het ook mogelijk om te bellen met een gewone telefoon. Hiervoor moet je vaste nummer geregistreerd zijn bij Voipbuster. Je kunt het gesprek tot stand brengen via de computer - door nummers op te geven op de website - of geheel via de telefoon, door een lokaal toegangsnummer te bellen en daar het nummer op te geven dat je wil bellen. Aan deze diensten zijn - lage - kosten verbonden.
Platform: Windows, Android, iPhone en iPad.
Benodigdheden: computer met headset, mobiele of vaste telefoon.
Nederlands: Ja.
Gratis bellen naar: vaste nummers in o.a. Nederland, Frankrijk en Spanje.
Betaald bellen naar andere nummers: Ja, tegen lage tarieven.

Wire
Wire is een app waarmee je kunt bellen, berichten sturen en foto's uitwisselen. Het werkt net zo eenvoudig als WhatsApp, maar biedt ook de mogelijkheid om te bellen met goede geluidkwaliteit. Wire heeft een mooi, elegant design.
Platform: iOS, Android, OS X.
Benodigdheden: Computer met headset, smartphone.
Nederlands: Nee.
Gratis bellen naar: Wire gebruikers.
Betaald bellen naar andere nummers: Nee.